Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Superleague 1, ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 3-0: Πέμπτη σερί νίκη με VAR και Κούρτιτς πρωταγωνιστές

Superleague 1, ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 3-0: Πέμπτη σερί νίκη με VAR και Κούρτιτς πρωταγωνιστές

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 τον ΟΦΗ στην Τούμπα για την 18η αγωνιστική της Superleague με όλα τα γκολ να σημειώνονται στο δεύτερο ημίχρονο και ανέβηκε δεύτερος στη βαθμολογία.

Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε το 5ο συνεχόμενο τρίποντο στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ που νίκησε 3-0 τον ΟΦΗ στην Τούμπα, σε ένα ματς που οι φιλοξενούμενοι έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία για τον τρόπο που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αφού το 0-1 υπέρ τους με τον Τσιλιανίδη έγινε 1-0 κατά τους με πέναλτι του Κούρτιτς (54′) που υποδείχθηκε μέσω VAR στην αρχή της φάσης! Ο Σλοβένος στο 76’διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και ο Σφιντέρφσκι στο 83′ διαμόρφωσε το τελικό 3-0, αφού ο ΟΦΗ «κατέρρευσε» στο τελευταίο 20λεπτο.

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά το ματς με διάθεση να πιέσει ψηλά και με αυτόν τον τρόπο δημιούργησε και την πρώτη του ευκαιρία, αφού μόλις στο 7ο λεπτό ο Αουγκούστο αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ μετά από κλέψιμο και πάσα του Άκπομ. Στο 11′ ο Τσιλιανίδης σε πανομοιότυπη φάση έχασε τεράστια ευκαιρία για τον ΟΦΗ, αλλά μετά από αυτό το ματς… σιώπησε. 

Στο 33′ ήταν ο ΟΦΗ που απείλησε ξανά με σουτ του Τοράλ μέσα από την περιοχή και τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει. Προς τη λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές κυνηγώντας ένα γκολ μεν, αλλά με ανορθόδοξο τρόπο. Στο 45′ πάντως ο Ίνγκασον μετά από «καραμπόλες» στην περιοχή του ΟΦΗ, σούταρε από πλεονεκτική θέση πάνω στα σώματα και έτσι το ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με φάση-φωτιά, η οποία και άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έφυγε στην αντεπίθεση, ο Πραξιτέλης Βούρος έσωσε τον ΟΦΗ σταματώντας την μπάλα και στην απέναντι εστία ο Τσιλιανίδης νίκησε τον Πασχαλάκη σκοράροντας σε κενό τέρμα. Ωστόσο, έπειτα από τη χρήση του VAR, το γκολ ακυρώθηκε και δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ για χέρι του Βούρου, ξεσηκώνοντας έντονες διαμαρτυρίες στον πάγκο των Κρητικών.

Πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Κούρτιτς για το 1-0 στο 55’. Ήταν το 12ο φετινό κερδισμένο πέναλτι για τον ΠΑΟΚ και 10ο που εκτελέστηκε εύστοχα. Τα πάντα τελείωσαν στο 76’, όταν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ βρήκε τον Κούρτιτς εντός περιοχής κι ο πρώην μέσος της Πάρμα νίκησε εκ νέου τον Βάτερμαν για το 2-0. Οκτώ λεπτά μετά, ο Σφιντέρσκι, που μόλις είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βάτερμαν για το τελικό 3-0.

Αυτή ήταν η πέμπτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και έβδομη σε όλες τις διοργανώσεις για τον ΠΑΟΚ που ανέβηκε, έστω και προσωρινά, στη δεύτερη θέση της κατάταξης, υποχρεώνοντας τον ΟΦΗ στη δεύτερη φετινή εκτός έδρας ήττα του.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (74’ Φερέιρα), Τσιγγάρας (63’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Αουγκούστο (63’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς Α., Μιτρίτσα (63’ Ζαμπά), Άκπομ (80’ Σφιντέρσκι).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Πασαλίδης, Νέιρα (83’ Φαν Ντάινεν), Βούρος (88’ Μαρινάκης), Γκαγέγκος, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης (70’ Ντουρμισάι), Τοράλ (83’ Ναμπί), Μεγιάδο (70’ Καμάου), Ντε Γκουζμάν, Μπαλογιάννης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις