Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Superleague 1, ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 2-3: Άντεξε στην πίεση και πήρε την πρώτη της νίκη στα play off

Superleague 1, ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 2-3: Άντεξε στην πίεση και πήρε την πρώτη της νίκη στα play off

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει το πρώτο της “τρίποντο” στα play off της Superleague 1, επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα στους “Ζωσιμάδες” με 3-2. Ακυρώθηκε από το VAR γκολ του Σάλιακα. Ούτε σε αυτό το ματς μπόρεσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της η Ένωση, αλλά άντεξε στην πίεση που δέχθηκε από τους γηπεδούχους και… τις χθεσινές νίκες των Άρη και Παναθηναϊκού. Δυο ασίστ ο Σάλιακας και δυο γκολ ο Περέα.

Έστω και με άγχος στο φινάλε, η ΑΕΚ κατάφερε να ανακτήσει τη… δυναμική της, για έξοδο στην Ευρώπη, διατηρώντας σταθερή τη διαφορά της από τον Άρη και “πιάνοντας” και πάλι τον Παναθηναϊκό.

Ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ, ο Λάζαρος Ρότα σκόραρε για δεύτερη σερί αγωνιστική στα play off, ο Σέρχιο Αραούχο έφτασε τα 12 γκολ και η Ένωση πέρασε από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-2, έφτασε τους 51 βαθμούς (όσους έχει ο Παναθηναϊκός) και παρέμεινε στο -2 από τον Άρη.

Πάλι αμυντικά προβλήματα παρουσίασαν οι “κιτρινόμαυροι”, με τους Σάλιακα και Περέα να τους φέρνουν σε δύσκολη θέση (δυο ασίστ και δυο γκολ, αντιστοιχία) ενώ ο Έλληνας μπακ πέτυχε γκολ από σέντρα του Κολομβιανού, το οποίο όμως ακυρώθηκε από το VAR (δεν έγινε το 1-1 σε εκείνο το χρονικό σημείο).

Η ΑΕΚ μπήκε “δυνατά” στο ματς και κατάφερε πολύ γρήγορα να ανοίξει το σκορ. Μόλις στο 4′ ο Τσούμπερ έκανε το γύρισμα προς τον Αραούχο, ο Κάργας βρέθηκε πριν από τον Αργεντινό, αλλά δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα, με τον Κριχόβιακ (σ.σ. είχε πιο προωθημένο ρόλο) να πλασάρει εύστοχα για το 0-1.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δέχθηκε κι άλλες φάσεις στην εστία του, αλλά την ίδια στιγμή άρχισε να γίνεται και πιο επικίνδυνος στην επίθεση. Στο 24′ ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε γκολ, αλλά… δεν το χάρηκε. Ο Περέα έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ταλαιπώρησε τον Ρότα, τον απέφυγε με ποδιά, γέμισε στο δεύτερο δοκάρι εκεί από όπου ο Σάλιακας σκόραρε με κοντινό μονοκόμματο πλασέ. Το VAR όμως υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Κολομβιανό επιθετικό, στην πάσα που δέχθηκε. Την ίδια στιγμή, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος φώναξε στους παίκτες του, για την αμυντική αδράνεια που έδειξαν στη φάση (μόνο ο Στάνκοβιτς έδειξε να… τρέχει για να καλύψει).

Οι δυο ομάδες έκαναν στη συνέχεια αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις τους, διατηρώντας πάντως το ματς σε καλό ρυθμό. Η ΑΕΚ έδειξε να διαχειρίζεται καλύτερα την πίεση των γηπεδούχων, ανέλαβε και πάλι τα ηνία του ματς, είδε τον Λιβάι Γκαρσία στο 44′ να πλασάρει από κοντά πάνω στην πλάτη του Πίρσμαν και στην τελευταία φάση του ματς έφτασε στο 0-2.

Ο Τσούμπερ “έσπασε” εντός περιοχής στον Ρότα, με τον δεξιό οπισθοφύλακα της Ένωσης να αποφεύγει με τρομερή προσποίηση τον Πίρσμαν και να εκτελεί στην κλειστή γωνία -με το αριστερ-ό για το 0-2, σκοράροντας για δεύτερη σερί αγωνιστική.

Το ματς απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης (52′), με πρωταγωνιστές, αυτούς του γκολ που ακυρώθηκε για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Σάλιακας -αυτή τη φορά- έκανε το γύρισμα και ο Περέα προ του Ρότα– πλάσαρε πάνω στη φάση, μειώνοντας σε 2-1 για τους γηπεδούχους.

Το ματς απέκτησε πολύ καλό ρυθμό, ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και έφτασε στο 3-1 στο 69′. Ο Κριχόβιακ βρήκε με κάθετη τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος -κοίταξε πρώτα τον επόπτη- γύρισε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Αραούχο σκόραρε με σουτ στην κίνηση, πετυχαίνοντας το 12ο του γκολ στη σεζόν (η μπάλα βρήκε λίγο και σε αμυνόμενο).

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος έκανε τις απαραίτητες αλλαγές στη συνέχεια, βάζοντας μάλιστα τον Σβάρνα στο ματς και χρησιμοποιώντας τριάδα στα στόπερ (Σβάρνα, Μήτογλου και Τζαβέλλα). Το φινάλε του αγώνα απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον, αφού ο ΠΑΣ Γιάννινα μείωσε σε 3-2. Στο 90′ ο Σάλιακας έβγαλε τη σέντρα και ο Περέα με κεφαλιά έστειλε και πάλι την μπάλα στα δίχτυα της Ένωσης, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις