Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Superleague 1, ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-2: Νίκη κορυφής με «λυτρωτή» Ελ Αραμπί

Superleague 1, ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-2: Νίκη κορυφής με «λυτρωτή» Ελ Αραμπί
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ολυμπιακός πέρασε «διά πυρός και σιδήρου» από τους «Ζωσιμάδες» επικρατώντας 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 6η αγωνιστική της Superleague και ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Τη βοήθεια του Γιουσέφ Ελ Αραμπί χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να φύγει νικητής από τους «Ζωσιμάδες», αφού ο Μαροκινός ήρθε από τον πάγκο στο 66′ και στο 82′ σημείωσε το καθοριστικό γκολ που χάρισε τελικά τη νίκη στους «ερυθρόλευκους» και του έστειλε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με τέρμα του Αγκιμπού Καμαρά στο 17′, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν το έβαλε κάτω και στο 61′ ισοφάρισε με εύστοχο πέναλτι του Εραμούσπε, πριν τελικά έρθει ο Ελ Αραμπί και κρίνει το ματς στερώντας από τους Ηπειρώτες το μέχρι τώρα αήττητο στο πρωτάθλημα.

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν από την αρχή τη διάθεση να πιέσουν ψηλά «χαλώντας» την κυκλοφορία του Ολυμπιακού και αυτό φάνηκε να λειτουργεί, αφού πλην ενός σουτ του Ονιεκούρου, που μπλόκαρε εύκολα ο Λοντίγκιν στο 7′ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει αξιόλογη ευκαιρία. 

Στο 11′ οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτη φορά με τον Περέα να μη βρίσκει σωστά τη μπάλα σε επικίνδυνο γύρισμα του Γκαρντάφσκι, αλλά τελικά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ και μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο που δεν είχαν ανεβάσει στροφές, ούτε πίεζαν ιδιαίτερα.

Στο 17′ ο Μασούρας έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Λοντίγκγιν έκανε κακή έξοδο, με τη μπάλα να φτάνει στον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος εκτέλεσε υποδειγματικά για το 0-1.

Δείτε το γκολ ΕΔΩ

Ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα αμέσως μετά το γκολ, αφού οι «ερυθρόλευκοι» περιορίστηκαν σε συντήρηση του προβαδίσματος που είχαν, ενώ οι Ηπειρώτες «ψάχνονταν» μέσα στο γήπεδο, έχοντας ωστόσο μία καλή στιγμή πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Γκαρντάφσκι να επιχειρεί μονοκόμματο αλλά πολύ άστοχο πλασέ στο δεύτερο δοκάρι στο 41ο λεπτό.

Ο Μαρτίνς διέγνωσε πρόβλημα στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του και στο ημίχρονο άλλαξε τον Ονιεκούρου περνώντας τον Εμβιλά, αλλά σε μια ανύποπτη φάση ο ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε: στο 61΄ ο Σάλιακας βρήκε τον Περέα δεξιά στην περιοχή, εκείνος γύρισε την μπάλα με τον Ρέαμπτσιουκ να πέφτει, να κόβει κι εν συνεχεία η μπάλα να χτυπά στο χέρι που στηριζόταν, με τον Εραμούσπε να ισοφαρίζει από τα 11 βήματα και το παιχνίδι να ξεκινά από την αρχή.

Δείτε την ισοφάριση του ΠΑΣ Γιάννινα ΕΔΩ

Ο Ολυμπιακός, που μέχρι εκείνη τη στιγμή φαινόταν να σκέφτεται το παιχνίδι στη Φρανκφούρτη με την Άιντραχτ την Πέμπτη και αρκούνταν σε διαχείριση του παιχνιδιού, έπρεπε πια να τρέξει για να προλάβει το χρόνο. Στο 69΄ από φάουλ του Μασούρα η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου πήγε στο δοκάρι του Λοντίγκιν, στο 70΄ ο Μασούρας έχασε νέα ευκαιρία κάνοντας κακό τελείωμα και στο 78΄ ο Ελ Αραμπί είχε μόλις άστοχο σουτ από το ημικύκλιο.

Τελικά ο Μαροκινός άσος, ο πιο αξιόπιστος επιθετικός του ελληνικού πρωταθλήματος, ήταν εκείνος που ξανάβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά για την ομάδα του, σκοράροντας το νικητήριο γκολ στο 84΄, όταν από γύρισμα του Εμβιλά ο Σάλιακας έκανε λάθος και ο Ελ Αραμπί, που είχε μπει αλλαγή στη θέση του Μπουχαλάκη, έγραψε το 1-2.

Δείτε τα highlights του αγώνα ΕΔΩ

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος (88΄ Μπρένερ), Ντομίνγκες, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Περέα (86΄ Π. Τριάδης), Μιλιντσεάνου (76΄ Μορέιρα).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ- Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκης (67΄ Ελ Αραμπί), Μασούρας (79΄ Ροντρίγκες), Αγκιμπού Καμαρά (79΄ Βαλμπουενά), Ονιεκούρου (46΄ Εμβιλά), Τικίνιο (88΄ Παπαδόπουλος).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις