Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Superleague 1, Βόλος – Άρης 1-2: Επεισοδιακό «διπλό» στο Πανθεσσαλικό

Superleague 1, Βόλος – Άρης 1-2: Επεισοδιακό «διπλό» στο Πανθεσσαλικό

Νεύρα, ένταση εντός και εκτός Πανθεσσαλικού, αλλά το σφύριγμα της λήξης -μετά από σχεδόν τρεις ώρες- βρήκε νικητή τον Άρη. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν εκτός έδρας του Βόλου (2-1) και επέστρεψαν στα… τρίποντα, σε ματς για την 9η αγωνιστική της Superleague 1. Με δέκα παίκτες έπαιξαν από το πρώτο ημίχρονο γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι. Ντου οπαδών λίγα λεπτά μετά την έναρξη του ματς.

Με το “διπλό” αυτό, ο Άρης έφτασε τους 11 βαθμούς και την 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα (εκκρεμεί και η απόφαση για το -6 που του έχει επιβληθεί), ενώ ο Βόλος έμεινε στους 14 βαθμούς.

Οι δυο ομάδες μπήκαν με… όρεξη να παίξουν επιθετικά, με τον Βόλο όμως να έχει λίγο καλύτερη κυκλοφορία και να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 5′ για να ανοίξει το σκορ. Μετά από βαθιά μπαλιά, ο Φαν Βέερτ πέρασε τον Κουέστα, έκανε κακό κοντρόλ και εν συνέχεια δεν ήταν καλό το σουτ του, με τον Φαμπιάνο να προλαβαίνει να διώξει.

Ο Άρης προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς, άλλα στο 12′ είχαμε τη διακοπή του ματς. Τα επεισόδια ξεκίνησαν εκτός Σταδίου, ανάμεσα στους οπαδούς των «κίτρινων» και τις δυνάμεις της Αστυνομίας. Έπεσαν δακρυγόνα, γεγονός που διαμόρφωσε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Ο διαιτητής του αγώνα αναγκάστηκε να σταματήσει το παιχνίδι, καθώς δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει εξέλιξη υπό αυτές τις συνθήκες. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, φίλοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης μπήκαν στο Πανθεσσαλικό, φτάνοντας μέχρι τα επίσημα του γηπέδου, κατευθυνόμενοι ανενόχλητοι και απειλητικά προς τον Αχιλλέα Μπέο, αφού εντός Σταδίου δεν υπήρχε Αστυνομία.

Έπειτα από διακοπή 12-13 λεπτών (είχαμε και μια μικρή ένταση στον αγωνιστικό χώρο, μεταξύ παικτών), ο ρέφερι διέταξε τους παίκτες να κατευθυνθούν στα αποδυτήρια. Το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι, μετά από σχεδόν 50 λεπτά, παρά την ανακοίνωση του Βόλου για οριστική διακοπή του.

Με την επιστροφή στη… δράση (από το 22′), το VAR ενημέρωσε τον διαιτητή Καραντώνη για την “κοκορομαχία” των παικτών, αφήνοντας τις δυο ομάδες με δέκα παίκτες (αποβολή για Μπερτόγλιο και Γκρίλο). Κόκκινη κάρτα είδε και ο Μπαριέντος, που βρισκόταν στον πάγκο των γηπεδούχων.

Με την επανεκκίνηση του αγώνα, ο Βόλος “άγγιξε” το γκολ στο 34′ με τον Φαν Βέερτ να στέλνει την μπάλα στο δεξί δοκάριτου Κουέστα. Στ αμέσως επόμενο λεπτό όμως, ο Άρης έφτασε στο 0-1. Εντιαγέ και Γκαρσία συνδυάστηκαν, ο χαφ των φιλοξενούμενων μπήκε στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Ο Άρης κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα στη συνέχεια, αλλά παρουσίασε κενά στην αμυντική του γραμμή, με τους γηπεδούχους όμως να μην μπορούν να τα εκμεταλλευτούν. Μοναδική καλή τους στιγμή στο 43, με τον Κουέστα να διώχνει με υπερένταση το σουτ του Ρομέρο

Το δεύτερο ημίχρονο στο Πανθεσσαλικό ξεκίνησε εντυπωσιακά με… γκολ! Στο 46′ ο Ματέο Γκαρσία έκλεψε από τον Ρινέρ, τον τελευταίο παίκτη στη γραμμή άμυνας του Βόλου, βγήκε στο τετ-α-τετ και πλάσαρε εύστοχα για το 0-2.

Τρία λεπτά μετά, ο Βόλος κατάφερε να μειώσει. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Άρη, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Ορόζ με κεφαλιά έκανε το 1-2 σκοράροντας για δεύτερη αγωνιστική. Στο 51′ υπήρξε μια μικρή διακοπή για πέναλτι που ζήτησαν οι γηπεδούχοι σε διεκδίκηση του Εντιαγέ, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε κάποια παράβαση.

Ο Άρης πάντως έδειξε να ελέγχει το ματς και πίεσε για να φτάσει σε νέο γκολ. Στο 69′ η κεφαλιά του Καμαρά από τη γωνία της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Οι δυο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, η νέα ένταση που υπήρξε εντός αγωνιστικού χώρου… ξεπεράστηκε και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ στο 85′, με τον Κότνικ να διώχνει με δυσκολία το σουτ του Σάσα από δύσκολη γωνί, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Οι συνθέσεις

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Ρομέρο, Γκρίλο, Ρίνερ (81’ Τερεζίου), Τσοκάνης, Νίνης (54’ Ρεγκατέν/65’ Βοϊτκόφσκι), Φερράρι, Όροζ (81’ Σοάρες), Φερνάντες, Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Τζέγκο (64’ Σάσα), Εντιαγέ, Ματέο (76’ Γκάμα), Μαντσίνι (64’ Ιτούρμπε), Μπερτόγλιο, Καμαρά (90’+2’ Σάκιτς).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις