Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Superleague, Ιωνικός – Απόλλων Σμύρνης 4-0: Με θρίαμβο παραμονής τον έσπρωξε στον πάτο

Superleague, Ιωνικός – Απόλλων Σμύρνης 4-0: Με θρίαμβο παραμονής τον έσπρωξε στον πάτο
Intime.gr

Μετά από ένα τρομερό πρώτο ημίχρονο, η Ιωνικός νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης με 4-0 στη Νίκαια, σε εξ αναβολής ματς για την 17η αγωνιστική της Superleague και έφτασε στο +12 από τους ουραγούς του φετινού πρωταθλήματος.

Στην 11η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς πλέον ο Ιωνικός. Δεν έδωσε συνέχεια στη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στη Λαμία ο Απόλλωνας, αφού γνώρισε τη 15η του ήττα στη φετινή Superleague και παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας με 13 βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο του Ιωνικού μπορεί να χαρακτηριστεί… ονειρεμένο για τους γηπεδούχους, αφού κατάφεραν να παραβιάσουν τρεις φορές την εστία του Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ είχαν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα.

Στο 8′ ο Βαλεριάνος έκανε σέντρα από τα αριστερά, ο Κιάκος πήρε την μπάλα λίγο έξω από την μικρή περιοχή των φιλοξενούμενων και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα, Τουράμ, Μάντζης και Κιάκος συνδυάστηκαν υπέροχα μέσα στη μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα, με τον τελευταίο να σκοράρει από κοντά το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Το 3-0 του πρώτου μέρους διαμορφώθηκε στο 32′ από τον Μάντζη.

Να αναφέρουμε ότι -βλέποντας την εικόνα της ομάδας του- ο Τζιανλούκα Φέστα έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 38′, βάζοντας τον Κάστρο στη θέση του Γιαννιώτα (αποχώρησε εκνευρισμένος) και άλλαξε το σύστημα των φιλοξενούμενων σε 5-2-3.

Στο 56′ ο Ιωνικός είχε δοκάρι, μετά από λάθος γύρισμα του Ράιλι στον Κότσαρη και ένα λεπτό μετά ο Απόλλων Σμύρνης έχασε τεράστια ευκαιρία για να μειώσει. Ο Βαλεριάνος ανέτρεψε τον Ιωαννίδη, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και το VAR το.. ενέκρινε. Ο Χουτεσιώτης απέκρουσε την εκτέλεση του Ιωαννίδη, ο Τσιλούλης -στην επαναφορά- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Σιδηρόπουλος ακύρωσε το γκολ διότι ο παίκτης των φιλοξενούμενων είχε μπει στη μεγάλη περιοχή πριν εκτελεστεί το πέναλτι.

Η… αντεπίθεση που προσπάθησαν να κάνουν οι φιλοξενούμενη έλαβε τέλος στο 65′. Ο Ράιλι ανέτρεψε με σκληρό τάκλιν τον Μάντζη και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, ο Σιδηρόπουλος όμως τσέκαρε την φάση στο onfield review και άλλαξε απόφαση, αποβάλλοντας με κόκκινη κάρτα τον παίκτη του Απόλλωνα.

Ο Ιωνικός έφτασε με ευκολία μέχρι το φινάλε του αγώνα, κάνοντας στο 87′ το τελικό 4-0 με το υπέροχο πλασέ του Ντάλσιο (έστειλε την μπάλα στο δεξί “παραθυράκι” της εστίας του Κότσαρη).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις