Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Superleague: Το Άρης – ΟΦΗ βάζει στη… σέντρα τα play off

Superleague: Το Άρης – ΟΦΗ βάζει στη… σέντρα τα play off

Ξεκινά η ελληνική… ποδοσφαιρική καραντίνα! Τρεις μήνες μετά το lock down που έφερε στον αθλητισμό ο κορονοϊός, η Superleague κάνει και πάλι «σέντρα». Το Άρης – ΟΦΗ ανοίγει την αυλαία των φετινών play off.

Έχοντας πάρει το «ok» από την Υγειονομική Επιτροπή, η Superleague επιστρέφει στην αγωνιστική δράση και το Άρης – ΟΦΗ είναι το παιχνίδι που θα μας… ζεστάνει, στην έναρξη των play off.

Η αγωνιστική απραξία 97 ημερών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος. Η επανεκκίνηση της Superleague θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών (σίγουρα την πρώτη αγωνιστική) και με ένα συγκεκριμένο υγειονομικό κανονιστικό πλαίσιο – πρωτόκολλο.

Superleague: Οι 97 ημέρες διακοπής είναι ιστορικό ρεκόρ για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Να αναφέρουμε ακόμα πως η ΕΠΟ αποδέχτηκε τόσο την πρόταση της Superleague για 5 αλλαγές στα παιχνίδια των play off – play out, όπως και τη δυνατότητα την αύξηση του αριθμού των αναπληρωματικών από επτά σε εννέα (κάτι που έχει περάσει και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μέχρι την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν).

Στο τέλος του μίνι πρωταθλήματος θα έχουμε για πρώτη φορά την ανάδειξη του πρωταθλητή. Την… κούπα θα σηκώσει η ομάδα (εξ αυτών που συμμετείχαν στα play off) που μετά την ολοκλήρωση του μίνι πρωταθλήματος θα έχει την υψηλότερη βαθμολογία (δηλαδή θα έχει κατακτήσει αθροιστικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την κανονική περίοδο και στα play off).

Με τον ίδιο… αθροιστικό τρόπο θα προσδιορίζονται οι λοιπές θέσεις του πρωταθλήματος (2η, 3η κλπ) εκ των οποίων θα προκύπτουν οι ομάδες που θα συμμετέχουν στις διοργανώσεις της UEFA.

Superleague: Τα 20 πιο σημαντικά «tips» στο πρωτόκολλο… επανεκκίνησης της δράσης!

Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός είναι –βαθμολογικά- το φαβορί για να σηκώσει το φετινό πρωτάθλημα, μετά και την ποινή που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ (θα κριθεί οριστικά στο CAS). Μάλιστα, οι δύο ομάδες αναμετρώνται αύριο (07.06.2020) στην Τούμπα.

Άξιο αναφοράς, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει δικαίωμα να πάρει κάποιο ευρωπαϊκό «εισιτήριο» λόγω της τιμωρίας που έχει από την UEFA (δεν μπόρεσε να τη… ρίξει), κάτι που σημαίνει πως όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στα play off θα βγουν.. Ευρώπη.

Οι τρεις πρώτες αγωνιστικές θα διεξαχθούν Σαββατοκύριακα, δηλαδή δεν θα υπάρχει μεσοβδόμαδη αγωνιστική δράση.

Στα του σημερινού ματς, ο Άρης θέλει να ξεκινήσει με το… δεξί τις υποχρεώσεις του στο μίνι πρωτάθλημα και θα παραταχθεί χωρίς αγωνιστικά προβλήματα απέναντι στους Κρητικούς του Γιώργου Σίμου οι ποίοι θα αγωνιστούν απέναντι στην ομάδα του Μίκαελ Ένινγκ δίχως τον τραυματία Βαζ που τέθηκε νοκ άουτ, αλλά και τους Τσιλιανίδη, Φερέιρα που θα μείνουν για καιρό εκτός δράσης.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα της 1ης, 2ης και 3ης αγωνιστικής των Play Off.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις