Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Tελικός Champions League: Για το πρώτο της τρόπαιο η Μάντσεστερ Σίτι – Για την υπέρβαση η Ίντερ

Tελικός Champions League: Για το πρώτο της τρόπαιο η Μάντσεστερ Σίτι – Για την υπέρβαση η Ίντερ

Η Μάντσετσερ Σίτι αντιμετωπίζει την Ίντερ (10/06 22:00) στο φετινό τελικό του Champions League, σε μια αναμέτρηση που υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει την ιταλική ομάδα που μετρά τρεις κατακτήσεις.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης φέτος, έχοντας κατακτήσει την Premier League και το FA Cup, με την αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να θέλει το τρόπαιο του Champions League για να φτάσει στο τρέμπλ, κάτι που έχει πετύχει στην Αγγλία μονάχα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παράλληλα η Σίτι δεν έχει κατακτήσει ποτέ το Champions League, έχοντας ένα χαμένο τελικό πριν από δυο χρόνια, στον αγγλικό «εμφύλιο» απέναντι στην Τσέλσι(ήττα με 1-0).

Από την πλευρά της η Ίντερ μετρά και αυτή δυο τρόπαιο στη χρονιά, το κύπελλο Ιταλίας και το Super Cup, θα αγωνιστεί απόψε ως αουτσάιντερ, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να προσπεράσει το γεγονός πως οι «νερατζούρι» μετρούν τρεις κατακτήσεις, όντας ο τελευταίος σύλλογος της χώρας που έχει κερδίσει την διοργάνωση, το 2010 όταν είχαν επικρατήσει 2-0 της Μπάγερν, πάλι ως αουτσάιντερ.

Ο τελικός του Champions League θα διεξαχθεί στην Τουρκία και στο Ολυμπιακό Στάδιο «Ατατούρκ» (72.000 θέσεων), με τον διαιτητή της αναμέτρησης να είναι ο Πολωνός Σίμον Μαρτσίνιακ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις