Κυριακή, 5 Μαΐ
17oC Αθήνα

Tσιτσιπάς – Χάνφμαν 1-2: Νεύρα και αποκλεισμός στην Μαγιόρκα για τον Έλληνα αθλητή

Tσιτσιπάς – Χάνφμαν 1-2: Νεύρα και αποκλεισμός στην Μαγιόρκα για τον Έλληνα αθλητή

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-2) από τον Γιάνικ Χάνφμαν στο τουρνουά της Μαγιόρκα, με αποτέλεσμα να γνωρίζει τον αποκλεισμό από την πρεμιέρα του στο τουρνουά.

Σε ένα αγώνα που διήρκησε μια ώρα και 45 λεπτά, ο Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών και προδομένος από την μεγάλη νευρικότητα που παρουσίασε καθόλη την διάρκεια του αγώνα, ειδικότερα στο τρίτο σετ, αποκλείστηκε από τον Χάνφμαν Νο48 στην Παγκόσμια κατάταξη.

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 6-4 στα γκέιμ, αφού ο Γιάνικ Χάνφμαν έκανε μπρέικ αρκετά νωρίς, με τον Έλληνα τενίστα στη συνέχεια να διατηρεί το σερβίς του, ωστόσο να μην καταφέρνει να κάνει και αυτός μπρέικ.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς διατηρώντας το σερβίς του, κατάφερε να κάνει μπρέικ στο όγδοο γκέιμ, με αποτέλεσμα να παίρνει το σετ με 6-3 και συνάμα να ισοφαρίζει σε 1-1

Στο τρίτο και τελευταίο σετ του αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε ιδιαίτερα νευρικός, κάτι που του στοίχησε. Συγκεκριμένα ο «στεφ» είδε τον Χάνφμαν να του κάνει ένα γρήγορο μπρέικ, στο τέταρτο μόλις γκέιμ, με τον Έλληνα αθλητή να μην βρίσκει απάντηση και εν τέλει να χάνει με 6-2, γνωρίζοντας παράλληλα τον αποκλεισμό από την πρεμιέρα του τουρνουά στην Μαγιόρκα.

Πλέον ο Έλληνας πρωταθλητής στρέφει το ενδιαφέρον του στο Wimbledon, εκεί όπου ευελπιστεί να φτάσει ψηλά. 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις