Site icon NewsIT

UEFA: Αίτημα προς FIFA – Θέλει μεγαλύτερη ευελιξία στους διαιτητές για το χέρι

05.11.2020 | 18:22
UEFA: Αίτημα προς FIFA – Θέλει μεγαλύτερη ευελιξία στους διαιτητές για το χέρι

FILE PHOTO: Soccer Football - Europa League - Round of 16 draw - Nyon, Switzerland - February 28, 2020 General view of the UEFA logo at UEFA Headquarters before the draw REUTERS/Denis Balibouse/File Photo

Με επιστολή που απέστειλε στην FIFA, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, ζητάει να γίνουν αλλαγές στον κανονισμό για χέρι, μετά και τα αυξημένα παράπονα που υπάρχουν.

Σύμφωνα με την Associated Press, η UEFA ζητάει από την FIFA να δείχνουν μεγαλύτερη ανοχή οι διαιτητές στις περιπτώσεις όπου υπάρχει χέρι, προκειμένου να μην τιμωρούνται… άδικα οι παίκτες.

«Είναι απαραίτητο να ορίσουμε αυστηρά τις περιπτώσεις στις οποίες η φάση επηρεάζεται από το χέρι ή τον ώμο, το οποίο είναι πραγματικά ακανόνιστο. Υπήρξαν πολλές άδικες αποφάσεις και ως αποτέλεσμα έχει αυξηθεί η απογοήτευση και η ταλαιπωρία στην ποδοσφαιρική κοινότητα.

Η μπάλα χτυπά στο χέρι ή τον ώμο των παικτών και είναι κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά και, επειδή τις περισσότερες περιπτώσεις είναι αναπόφευκτο, δεν πρέπει να τιμωρείται με υπερβολικό τρόπο. Επί του παρόντος, αυτή η κατάσταση επηρεάζει τα αποτελέσματα των αγώνων» αναφέρει η επιστολή της UEFA προς την FIFA τονίζοντας πως οι κανονισμοί για το χέρι που άλλαξαν το 2019, έχουν φέρει απογοήτευση στην ποδοσφαιρική κοινότητα και υπάρχουν αρκετές άδικες αποφάσεις.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version