Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

UEFA: Προβληματισμός για την κατάσταση στην Λισαβόνα ενόψει Final-8 του Champions League

UEFA: Προβληματισμός για την κατάσταση στην Λισαβόνα ενόψει Final-8 του Champions League
Reuters

Ανησυχία επικρατεί στην UEFA, μετά την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Πορτογαλία και την επαναφορά έκτακτων περιοριστικών μέτρων. Ο Ιταλός αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Μικέλε Ούβα, δήλωσε ότι η παρουσία φιλάθλων στο Final-8 του Champions League, εξαρτάται από αποφάσεις της κυβέρνησης της χώρας.

Εξέλιξη που ανησυχεί την UEFA! Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, ανακοίνωσε -για την περιοχή της Λισαβόνας– την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, καθώς και τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των καφέ και των καταστημάτων.

Η νυχτερινή ζωή εντός της πόλης και στα περίχωρα της Λισαβόνας τέθηκε εκ νέου υπό περιορισμό από την Τρίτη (23.06.2020), χωρίς να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για τον κορονοϊό, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων για τον κορονοϊό στην περιοχή πήρε… την ανηφόρα.

Πορτογαλία: Τα παράνομα πάρτι έφεραν περιορισμούς στη νυχτερινή ζωή της Λισαβόνας

Όπως είναι γνωστό, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε την διεξαγωγή του Final-8 του Champions League στη Λισαβόνα, στα γήπεδα «Ντα Λουζ» και «Ζοζέ Αλβαλάδε». Οι προημιτελικοί θα γίνουν από 12 έως 15 Αυγούστου (ένας κάθε ημέρα) και οι ημιτελικοί στις 18 και 19 Αυγούστου. Ο τελικός θα φιλοξενηθεί στο «Ντα Λουζ», στις 23 Αυγούστου.

Η αύξηση των κρουσμάτων και η επαναφορά των μέτρων, αναγκάζει την UEFA να παρακολουθεί την κατάσταση. Μάλιστα, ο Ιταλός αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μικέλε Ούβα, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Kiss Kiss της Νάπολης, ότι η παρουσία φιλάθλων στο Final-8 του Champions League θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

«Η παρουσία φιλάθλων στα παιχνίδια δεν θα εξαρτηθεί από την UEFA, αλλά από τη χώρα υποδοχής. Θα ήταν ένα όνειρο για όλους. Ο τελικός του Champions League θα γίνει σε δύο μήνες από τώρα », δήλωσε αρχικά ο Ούβα.

«Στα τρία χρόνια που θα ακολουθήσουν, από το 2021 έως το 2024, η συνήθης μορφή της διοργάνωσης θα επιστρέψει. Η επιλογή της Λισαβόνας γι αυτήν την στιγμή, απορρέει από τις εγγυήσεις που μας δίνονται. Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει πορτογαλική ομάδα στην διοργάνωση και αυτό καθιστά τη Λισαβόνα ουδέτερη έδρα», πρόσθεσε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις