Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

US Open: Στα προημιτελικά ο ασταμάτητος ο Νόβακ Τζόκοβιτς

US Open: Στα προημιτελικά ο ασταμάτητος ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει την πορεία του προς το 24ο Grand Slam της καριέρας του, καθώς επικράτησε του Κροάτη, Μπόρνα Κόγιο (Νο 105 στον κόσμο) με 6-2, 7-5, 6-4 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του US Open.

Ο Σέρβος τενίστας, ο οποίος έχει εξασφαλίσει την επιστροφή του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης μετά το τέλος του κορυφαίου τουρνουά, θ’ αντιμετωπίσει τον Αμερικανό, Τέιλορ Φριτς (Νο 9) με «έπαθλο» μία θέση στον ημιτελικό.

Αυτός, θα είναι ο 13ος προημιτελικός του «Νόλε» στο Flushing Meadows, κάτι που έχουν καταφέρει ο Αντρέ Αγκάσι και ο Ρότζερ Φέντερερ, ενώ μόνο ο Ιβάν Λεντλ έχει περισσότερους (17) προημιτελικούς στο φημισμένο τουρνουά.

Σε 16 συμμετοχές στο US Open, ο Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει το τρόπαιο τρεις φορές, με πιό πρόσφατο τον θρίαμβο του, το 2018.

«Δεν είχαμε βρεθεί ποτέ αντιμέτωποι στο βασικό σιρκουί, αλλά παρακολούθησα τα παιχνίδια του στα προκριματικά αυτήν την εβδομάδα και διαπίστωσα ότι είναι δυνατός σωματικά, ενώ έχει και ισχυρά κτυπήματα. Επρεπε να εξουδετερώσω το σερβίς του», σχολίασε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Τζόκοβτς, αναφερόμενος στον αντίπαλο του.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις