Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

US Open: Ζβέρεφ – Τιμ, το ζευγάρι του φετινού τελικού

US Open: Ζβέρεφ – Τιμ, το ζευγάρι του φετινού τελικού

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και ο Ντόμινικ Τιμ είναι οι φιναλίστ στο εφετινό US Open, μετά τις νίκες τους στα ημιτελικά επί των Πάμπλο Καρένιο Μπούστα και Ντανιίλ Μεντβέντεφ, αντίστοιχα.

Μάλιστα, για τον 23χρονο Γερμανό πρωταθλητή είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που θα συμμετάσχει σε τελικό τουρνουά Grand Slam, κατόρθωσε δε να το πετύχει κάνοντας μεγάλη ανατροπή, καθώς είχε βρεθεί να χάνει με 0-2 σετ (3-6, 2-6).

Στο σημείο εκείνο ο Ζβέρεφ μετρούσε 38 αβίαστα λάθη κι έδειχνε πνευματικά ανέτοιμος να διαχειριστεί τον αγώνα απέναντι στον Ισπανό αντίπαλό του, που όμως στη συνέχεια φάνηκε να αγχώνεται εκείνος στην προοπτική του τελικού.  

Ο Ζβέρεφ άρχισε να σταθεροποιεί την απόδοσή του από το τρίτο σετ και ύστερα, περιόρισε σημαντικά τα λάθη, έπαιξε λογικά και κατάφερε να φτάσει σε σούπερ ανατροπή κατακτώντας τα επόμενα τρία σετ και μαζί τη νίκη, με 6-3, 6-4, 6-3.

Ο Τιμ, από την πλευρά του, είχε επίσης δύσκολο έργο απέναντι στον Μεντβέντεφ, καθώς το 3-0 του Αυστριακού επί του Ρώσου στο Arthur Ashe κάθε άλλο παρά εύκολα ήρθε, παρά το εύρος του σκορ.

Για να προκριθεί στον 4ο Grand Slam τελικό της καριέρας του, ο Τιμ χρειάστηκε να ξεπεράσει τον τραυματισμό στον αριστερό αστράγαλο αλλά και να σώσει set points του αντιπάλου του, στο 2ο και 3ο σετ.

Ο Νο3 αθλητής της παγκόσμιας κατάταξης πήρε εύκολα το πρώτο σετ με 6-2, και στη συνέχεια επικράτησε στα επόμενα δύο με 7-6(7), 7-6(5) ύστερα από 3 ώρες συναρπαστικού αγώνα. Στις αναμετρήσεις του με τον Ζβέρεφ ο Τιμ προηγείται 7-2, έχοντας βγει νικητής στις τρεις τελευταίες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις