Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

VAR: Σκέψεις για παρεμβάσεις σε κόρνερ, φάουλ και δεύτερες κίτρινες κάρτες

VAR: Σκέψεις για παρεμβάσεις σε κόρνερ, φάουλ και δεύτερες κίτρινες κάρτες
Reuters

Θα πάρει περισσότερες “ευθύνες” το VAR; Η IFAB επεξεργάζεται “σενάρια”, με αυξημένες παρεμβάσεις της τεχνολογίας κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η Ομοσπονδία Διεθνούς Ποδοσφαίρου επεξεργάζεται την πιθανότητα το VAR να αποκτήσει περισσότερες αρμοδιότητες στους αγώνες που χρησιμοποιείται.

Μέχρι σήμερα έχουμε παρεμβάσεις του VAR για οφσάιντ, πέναλτι και κόκκινες κάρτες, όμως στο άμεσο μέλλον δεν αποκλείεται να δούμε την παρέμβασή του σε περισσότερα ‘περιστατικά’.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times, ο ρόλος του VAR αναμένεται να αναβαθμιστεί καθώς θα εξετάζονται αμφισβητούμενες φάσεις για δεύτερες κίτρινες κάρτες, κόρνερ αλλά και φάουλ.

Φυσικά, οποιαδήποτε αλλαγή θα γίνει έπειτα από συμφωνία με τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Σημαντικό ρόλο θα παίξει το κατά πόσο οι αλλαγές που σχεδιάζονται δεν θα δημιουργήσουν ‘τεράστιο’ χρόνο καθυστερήσεων.

Κάτι ακόμα που είναι υπό επεξεργασία είναι το ημι-αυτόματο οφσάιντ, ένα εργαλείο που οι διαιτητές κρίνουν ότι θα είναι πολύ χρήσιμο στο έργο τους. Όλα τα θέματα θα συζητηθούν στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Διεθνούς Ποδοσφαίρου [IFAB] αλλά οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν τον Μάρτιο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις