Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Volley League γυναικών: Ο Ολυμπιακός στους τελικούς με 2-0 επί του ΠΑΟΚ, απάντησε με break η ΑΕΚ στον Παναθηναϊκό

Volley League γυναικών: Ο Ολυμπιακός στους τελικούς με 2-0 επί του ΠΑΟΚ, απάντησε με break η ΑΕΚ στον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ με ε-0 σετ στο “Μελίνα Μερκούρη”, έκανε το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών της Volley League γυναικών και προκρίθηκε στους τελικούς. Ισοφάρισε τον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ, κάνοντας… break στο break (3-1 με ανατροπή) κι έτσι η πρόκριση θα κριθεί σε τρίτο ματς, στην έδρα της Ένωσης.

Τον τίτλο της Volley League των γυναικών θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν για δεύτερη φορά του ΠΑΟΚ σε διάστημα λίγων ημερών, σήμερα με 3-0 σετ στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», έκαναν το 2-0 στη σειρά και προκρίθηκαν στην καταληκτική φάση της διοργάνωσης.

Μετά το 3-1 στην Πυλαία, η πειραϊκή ομάδα είχε το «πάνω χέρι» με το δεύτερο ημιτελικό να διεξάγεται στο Ρέντη. Τα κορίτσια του Ολυμπιακού δεν άφησαν να πάει χαμένη η ευκαιρία, πήραν το πρώτο σετ με 25-20 και τα άλλα δύο παρότι βρίσκονταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος τους, με 25-23 και 25-22.

Αντίπαλος του Ολυμπιακού στους τελικούς θα είναι ο νικητής του ζευγαριού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ απάντησε με… break στο breaκ του Παναθηναϊκού, επικρατώντας 3-1 σετ στον Άγιο Θωμά, και έφερε τη σειρά των ημιτελικών στα ίσα, που θα κριθεί στην έδρα της Ένωσης.

Μετά από ένα συγκλονιστικό δεύτερο ημιτελικό της Α1 γυναικών, που διεξήχθη στο κλειστό του «Αγίου Θωμά» στο Μαρούσι, η Ένωση επικράτησε με ανατροπή, 3-1 σετ, ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 και, πλέον, η ομάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο με τον Ολυμπιακό θα γίνει γνωστή την ερχόμενη Τετάρτη (26/04).

Οι «πράσινες» που είχαν «σπάσει» το πλεονέκτημα έδρας της ΑΕΚ, είχαν την μεγάλη ευκαιρία να κάνουν απόψε το 2-0 και να προκριθούν στους τελικούς. Πήραν το πρώτο σετ με 27-25, αλλά η συνέχεια ανήκε στις φιλοξενούμενες, που ισοφάρισαν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο (26-24).

Το τρίτο και τέταρτο σετ κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, με τις «κιτρινόμαυρες» ν΄ αποδεικνύονται πιο ψύχραιμες στα καθοριστικά σημεία τους και με 25-23, 25-23 πανηγύρισαν το μεγάλο «διπλό», που τις διατήρησε «ζωντανές» στη μάχη για την κατάκτηση του νταμπλ.

Με τη νίκη της η ΑΕΚ, έκανε το 4-1 στη σειρά με τον Παναθηναϊκό από την έναρξη της σεζόν, με τρεις νίκες στο πρωτάθλημα και μία στον τελικό Κυπέλλου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις