Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Wimbledon: Επιστρέφουν στο Grand Slam Ρώσοι και Λευκορώσοι τενίστες

Wimbledon: Επιστρέφουν στο Grand Slam Ρώσοι και Λευκορώσοι τενίστες
Reuters

Μόνο ένα έτος κράτησε το “μπλοκάρισμα” Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών/τριών του τένις στο Wimbledon, λόγω της εισβολής της χώρας του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία. Το All England Club ενημέρωσε για την άρση της απαγόρευσης.

Οι διοργανωτές του Wimbledon ανακοίνωσαν την Παρασκευή (31.03) ότι οι αθλητές και οι αθλήτριες από Ρωσία και Λευκορωσία θα έχουν και πάλι το δικαίωμα συμμετοχής στο βρετανικό Grand Slam.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι συμμετοχές τους θα γίνουν γνωστές, υπό την προϋπόθεση ότι θα αγωνιστούν ως “ουδέτεροι” αθλητές και παράλληλα δεν θα υποστηρίξουν (δημόσια τουλάχιστον) τις πρακτικές των ηγετών των χωρών τους, αλλά και δεν θα λάβουν κρατική χρηματοδότηση.

Έτσι, στο Wimbledon θα μπορούν να λάβουν μέρος κορυφαίοι τενίστες όπως οι Ντανίλ Μεντβέντεφ, Αντρέι Ρούμπλεφ, αλλά και σπουδαίες τενίστριες όπως η Αρίνα Σαμπαλένκα και η Ντάρια Κασάτκινα.

Mε κοινή ανακοίνωση τους η WTA και ATP ενημέρωσαν ότι Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο φετινό βρετανικό Grand Slam.

“Η απόφαση ήρθε κατόπιν επισταμένων διαβουλεύσεων προκειμένου να βρεθεί μία βιώσιμη λύση που θα προστατεύει τη δικαιοσύνη του αθλήματος. Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Γουίμπλεντον και την LTA για τις προσπάθειες τους να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα, επαναλαμβάνοντας την ομόφωνη καταδίκη της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία”μ αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις