Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Wimbledon: Με επίδειξη δύναμης η Χάλεπ στα ημιτελικά – Ιστορική πρόκριση για Ριμπάκινα

Wimbledon: Με επίδειξη δύναμης η Χάλεπ στα ημιτελικά – Ιστορική πρόκριση για Ριμπάκινα
Reuters

Άνετη πρόκριση στα ημιτελικά του Wimbledon για την Σιμόνα Χάλεπ – Για πρώτη φορά στους “4” του βρετανικού Grand Slam η Ελενα Ριμπάκινα.

Ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή της στην κορυφή του Wimbledon βρίσκεται η Σιμόνα Χάλεπ (ΦΩΤΟ). Η Ρουμάνα τενίστρια, νικήτρια του βρετανικού Grand Slam το 2019, πέρασε σαν… σίφουνας το εμπόδιο της Αμάντα Ανισίμοβα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του φετινού τουρνουά.

Η 31χρονη Χάλεπ, Νο 18 στην παγκόσμια κατάταξη, χρειάστηκε 63 λεπτά για να επιβληθεί της κατά δέκα χρόνια μικρότερής της Αμερικανίδας 6-2, 6-4 και να περάσει για τρίτη φορά στην καριέρα της στην τετράδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρουμάνα προηγήθηκε 5-1 στο δεύτερο σετ, αλλά η Ανισίμοβα μείωσε σε 5-4 και είχε τρία break points για να ισοφαρίσει, όμως η Χάλεπ πήρε πέντε σερί πόντους και πανηγύρισε τη νίκη.

Σε άλλο προημιτελικό, τη σημαντικότερη διάκριση της έως τώρα καριέρας της σε Grand Slam εξασφάλισε η Ελενα Ριμπάκινα, παίρνοντας την πρόκριση για την τετράδα του Wimbledon.

Η τενίστρια από το Καζακστάν νίκησε με ανατροπή την Αυστραλή Αϊλα Τομλιάνοβιτς με 4-6, 6-2, 6-3 και πανηγύρισε την πρόκριση στις «4», όπου θα αντιμετωπίσει τη Σιμόνα Χάλεπ.

Η Ριμπάκινα, που είναι Νο 23 στη παγκόσμια κατάταξη, μετέχει μόλις για δεύτερη φορά στο λονδρέζικο τουρνουά, έχοντας φτάσει πέρυσι ως τη φάση των «16». Την ίδια χρονιά είχε φτάσει ως τα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, που ήταν ως σήμερα η καλύτερη παρουσία της σε Grand Slam.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις