Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΑΕΚ – Γάνδη: “Καμπανάκι” αλλά και… υποσχέσεις!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Μόνο το τελευταίο καλό 15λεπτο του παιχνιδιού μπορούν να κρατήσουν οι φίλοι της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση έκανε αρκετά λάθη στο κέντρο, εμφανίστηκε χωρίς… ένταση στη μεγαλύτερη διάρκεια του φιλικού με την Γάνδη (1-1) λίγες ημέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, αλλά στο τέλος έχασε πολλές ευκαιρίες για να φτάσει και σε μεγάλο -νικηφόρο- σκορ.

Σε αυτή την πρόβα τζενεράλε για τις αναμετρήσεις με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ σε σύστημα 4-4-1-1 και τους Βίκτορα Κλωναρίδη και Μάρκο Λιβάγια στην επίθεση. Στα δεξιά της άμυνας προτιμήθηκε ο Μπακάκης, ενώ τα δίδυμα σε σέντερ μπακ και χαφ αποτέλεσαν οι Βράνιες – Τσιγκρίνσκι και Σιμόες – Γιόχανσον αντίστοιχα. Στη θέση του τερματοφύλακα, προτιμήθηκε ο Ανέστης.

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό για την ΑΕΚ, αφού -παρά την αρχική διάθεση που έδειξε- δεν βρήκε κενούς χώρους κόντρα στην πολύ κινητική Γάνδη. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά στημένοι στην άμυνα τους, ενώ μπροστά είχαν καλή κυκλοφορία και καποια σουτ προς την εστία του Ανέστη.

Η ΑΕΚ άργησε να γίνει απειλητική και το πέτυχε κυρίως με ατομικές προσπάθειες -από Μάνταλο και Χριστοδουλόπουλο- και όχι με οργανωμένη ανάπτυξη. Το δοκάρι του Μπακάκη -μετά από όμορφη κούρσα- ήταν η καλύτερη φάση για τους “κιτρινόμαυρους”, αφού το γκολ του Χριστοδουλόπουλου (42′) ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Οι Βέλγοι μετουσίωσαν την καλή τους εικόνα με γκολ στο 37′, εκμεταλλευόμενοι το λάθος στην άμυνα της ελληνικής ομάδας. Ο Τσιγκρίνσκι γύρισε την μπάλα, αλλά όχι εκεί όπου βρισκόταν ο Ανέστης, ο Σιλά εκμεταλλεύτηκε και την λανθασμένη έξοδο του Έλληνα πορτιέρε, γύρισε την μπάλα στον Αντριάσεβιτς, που τη σπρώξει από κοντά στα δίχτυα για το 0-1. Σαν να μην έφτανε το γκολ, ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να κάνει 3 λεπτά αργότερα αναγκαστική αλλαγή τον Κλωναρίδη.

Η είσοδος του Τρίστασον έκανε πιο… ορθολογικό το σχήμα της ΑΕΚ, αφού ο Μάνταλος πέρασε κεντρικά. Παράλληλα, ο Χιμένεθ πέρασε τον Γιακουμάκη στη θέση του Λιβάγια. Η Ένωση φάνηκε να είναι πιο κινητική στο δεύτερο μέρος από την αριστερή της πλευρά, αλλά αυτό δεν ήταν ικανό να περιορίσει τη Γάνδη στην άμυνα της.

Οι Βέλγοι προσπάθησαν να “παγώσουν” το παιχνίδι, οι δυο ομάδες έκαναν πολλές αλλαγές και δοκιμές, κάτι που δεν βοήθησε στο να δούμε καλό ποδόσφαιρο και κάποια απειλητική φάση στις δυο εστίες. Η ΑΕΚ έδειξε σημαντικό πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας στο κέντρο, στον δημιουργικό τομέα, ενώ είχε και επιπόλαιες αντιδράσεις στην άμυνα (κακή βραδιά για Τσιγκρίνσκι). Μάλιστα, στο 71′ ο Ανέστης αναγκάστηκε να επέμβει με το αριστερό του χέρι και να μπλοκάρει το συρτό σουτ του Κούμπο.

Η Γάνδη “φλέρταρε” με το 0-2, αλλά τελικά δέχθηκε την ισοφάριση. Ο θετικότατος Αϊντάρεβιτς έκανε το σουτ, ο Μάνταλος επωφελήθηκε από την κόντρα της μπάλας και από κοντά έκανε το 1-1 στο 74′. Η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμό στο τελευταίο δεκάλεπτο και “άγγιξε” τη νίκη με τα σουτ του Γιακουμάκη, αλλά και με το χαμένο τετ-α-τετ του Τρίστασον.

 

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης (57΄ Γκάλο), Βράνιες (57΄ Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι (83΄ Τζανετόπουλος), Λόπες (57΄ Βινίσιους), Σιμόες (57΄ Αϊντάρεβιτς), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (75΄ Αλμέιδα), Μάνταλος (75΄ Πατίτο), Κλωναρίδης (40΄ Τρίστασον), Λιβάια (46΄ Γιακουμάκης).

ΓΑΝΔΗ: Κάλινιτς, Βερστράτε, Μίτροβιτς, Γκιγκό, Ασάρε (64΄ Κουλιμπαλί), Μαρκ, Ντεγιάγκερε, Σιμόν (82΄ Ράσκιν), Μιλίτσεβιτς, Σιλά (64΄ Γιακούμπου), Αντριάσεβιτς (64΄ Καλού).  

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε