Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ιωνικός 3-0: «Κιτρινόμαυρο» πάρτι στην πρεμιέρα με πρωταγωνιστές τους «νέους»

ΑΕΚ – Ιωνικός 3-0: «Κιτρινόμαυρο» πάρτι στην πρεμιέρα με πρωταγωνιστές τους «νέους»
ΦΩΤΟ Intime

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα της Superleague η ΑΕΚ, αφού επικράτησε εύκολα του Ιωνικού στο ΟΑΚΑ με 3-0, σε ένα ματς που οι φιλοξενούμενο αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο για μία ώρα.

Η ΑΕΚ μπήκε με το… δεξί στο πρωτάθλημα της Superleague καθώς με γκολ των Λε Ταλέκ (7′), Αμραμπάτ (πεν. 62′) και Τσούμπερ (67′) νίκησε 3-0 τον Ιωνικό, σε ένα ματς που επιθετικά έθελξε με την απόδοσή της, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα τουλάχιστον μέχρι οι Νικαιώτες να μείνουν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ρομαό. Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ο Στίβεν Τσούμπερ, με τα νέα μετεγγραφικά αποκτήματα της Ένωσης να δείχνουν πως την έχουν ανεβάσει επίπεδο σε σχέση με όταν αντιμετώπισε την Βελέζ για το Europa Conference League πριν από δύο μήνες.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης ΕΔΩ

Το ματς

Πριν καν οι ομάδες… ζεσταθούν ο Ιωνικός κατέγραψε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Τουράμ να πλασάρει ελάχιστα άουτ στο τετ-α-τετ που βρέθηκε με τον Στάνκοβιτς λίγο πριν τη συμπλήρωση ενός λεπτού στο ματς, αλλά η ΑΕΚ αφού γλίτωσε την «ψυχρολουσία» άνοιξε τελικά το σκορ με καρφωτή κεφαλιά του Λε Ταλέκ στο 7ο λεπτό μετά από όμορφη εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου.

Οι Νικαιώτες δεν το έβαλαν κάτω και με αιχμή του δόρατος τον Τουράμ απείλησαν με ισοφάριση σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, αφού η άμυνα της ΑΕΚ δυσκολευόταν να σταματήσει τον επιθετικό των φιλοξενούμενων. Στο 9′ από πλάγια θέση ο Γάλλος ήταν άστοχος, ενώ στο 17′ η κεφαλιά που έπιασε αφύλαχτος μέσα από την μικρή περιοχή πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στάνκοβιτς. Στο 30′ μάλιστα σε γρήγορη αντεπίθεση ο Τουράμ πέρασε και τον Στάνκοβιτς που είχε βγει εκτός περιοχής αλλά πλάσαρε άστοχα από πολύ πλάγια θέση.

Η ΑΕΚ είχε το προβάδισμα και την κατοχή, αλλά έδειχνε να κινδυνεύει σε κάθε αντεπίθεση του Ιωνικού, με την κατάσταση ωστόσο να αλλάζει άρδην στο 33′ όταν ο Αλέξις Ρομαό σταμάτησε αντικανονικά τον Αμραμπάτ αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες, αφού δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Τζοβάρα.

Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν πλήρως τον έλεγχο από εκείνο το σημείο καταγράφοντας όμως μόλις μία αξιόλογη φάση ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Χουτετσιώτη να αποκρούει δυνατό σουτ του Αμραμπάτ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς προχώρησε σε δύο αλλαγές ρίχνοντας στη «μάχη» τους Στίβεν Τσούμπερ και Νταμιάν Σιμάνσκι αντί των Γαλανόπουλου και Τάνκοβιτς. Η είσοδος του Ελβετού αποδείχθηκε κομβική καθώς έδωσε στην ΑΕΚ χαρακτηριστικά που δεν είχε στο παιχνίδι της μέχρι εκείνη τη στιγμή και από δική του πάσα στο 61′ ο Αραούχο ελίχθηκε στη περιοχή και κέρδισε το πέναλτι από τον Μίνγκα που τον ανέτρεψε. Ο Αμραμπάτ ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη για την Ένωση.

Με το ματς να έχει κριθεί ο Αραούχο έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, αφού ο Χουτετσιώτης απέκρουσε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Αργεντινού στο τετ-α-τετ του 65ου λεπτού, αλλά στο 67΄ ο Τσούμπερ με δυνατό δεξιό σουτ έγραψε το 3-0 βάζοντας τη δική του υπογραφή στη νίκη σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό ντεμπούτο. 

Μέχρι το τέλος του ματς δεν σημειώθηκε κάποια άλλη ιδιαίτερα αξιόλογη φάση, πέραν μίας όμορφης συνεργασίας που έφερε σε θέση τετ-α-τετ τον Γέφτιτς, αλλά ο άσος της ΑΕΚ άργησε να εκτελέσει με την ευκαιρία να χάνεται και το 3-0 να μένει μέχρι το τέλος και την Ένωση να στρέφει πλέον την προσοχή της στο εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ την επόμενη αγωνιστική.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Γαλανόπουλος (46΄ Σιμάνσκι), Μάνταλος (69΄ Γέβτιτς), ‘Αμραμπατ (69΄ Γκαρσία), Τάνκοβιτς (46΄ Τσούμπερ), Αραούχο (76΄ Ανσαριφάρντ)

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Σάντσεζ, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ρομάο, Γκουτσούλιας, Λένις (68΄ Ντάλσιο), ‘Αοσμαν (68΄ Κιάκος), Καμπράλ (80΄ Ματσούκας), Τουράμ (80΄ Μάναλης)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις