Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ιωνικός: Η ιστορική πρεμιέρα στην OPAP Arena

ΑΕΚ – Ιωνικός: Η ιστορική πρεμιέρα στην OPAP Arena
Intime.gr

Λίγα 24ωρα μετά τα εγκαίνια της, η OPAP Arena ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχθεί το πρώτο -και ιστορικό- ματς της ΑΕΚ. Η Ένωση υποδέχεται τον Ιωνικό (03.10 / 20:00 / Newsit.gr / COSMOTE SPORT 1HD) θέλοντας να κάνει νικηφόρο ποδαρικό και να “χτίσει” θετικό σερί.

Η ΑΕΚ επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια έπειτα από 19 χρόνια και 5 μήνες. Πέρασαν 7.093 ημέρες από το 4-0 επί του Άρη (4-0, 3/5/2003) στο «Νίκος Γκούμας» και το γκρέμισμα του. Εδώ και λίγα 24ωρα όμως η OPAP Arena εγκαινιάστηκε και είναι έτοιμη να υποδεχθεί την Ένωση, στο ματς με τον Ιωνικό (6η αγωνιστική στη Super League 1).

Ένα παιχνίδι στο οποίο οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα φορέσουν μία συλλεκτική φανέλα, η οποία θα έχει στο αριστερό μανίκι ειδικό logo, που θα γράφει “OPAP Arena, Opening Match, 03/10/22”.

Η ΑΕΚ προπονήθηκε για πρώτη φορά το Σάββατο (02/10) στο νέο της σπίτι, υπό το βλέμμα περίπου 4.000 φίλων της και μπροστά στον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η Ένωση προέρχεται από νίκη στην έδρα του Παναιτωλικού -με πειστική εμφάνιση- και θέλει να κάνει ιδανική πρεμιέρα στο νέο της “σπίτι” που θα την ανεβάσει -μόνη- στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Θυμίζουμε ότι την προσεχή Κυριακή (09/10, 21:15) η ΑΕΚ θα φιλοξενηθεί στο «Κλ. Βικελίδης» από τον Άρη. Από την άλλη, ο Ιωνικός δεν έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα. Είναι στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με μόλις έναν πόντο.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν υπολογίζει στους Χατζισαφί και Γιόνσον λόγω ίωσης και αδιαθεσίας, αντίστοιχα, αλλά και στους Τζαβέλλα, Φαν Βέερτ και Μαχαίρα που βρίσκονται σε φάση επανόδου από τους τραυματισμούς τους. Στην αποστολή επέστρεψε ο Τσούμπερ, ενώ βλέπουμε για πρώτη φορά το όνομα του Σιντιμπέ.

Σε ό, τι αφορά τους φιλοξενούμενους, οι Νικαιώτες αντιμετωπίζουν δύο σημαντικά προβλήματα, εκείνα των τραυματιών Άοσμαν και Τσιγκρίνσκι, με τον Δημήτρη Σπανό να συμπεριλαμβάνει στη αποστολή τους Σεμπά, Σάκιτς και Τσίμπσαχ.

Στις 17 συναντήσεις των δύο ομάδων με γηπεδούχο την ΑΕΚ, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν απολογισμό 14 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες με γκολ 44 υπέρ και 7 κατά. Μάλιστα, από τα 44 αυτά τέρματα που έχουν σημειώσει, τα δέκα είναι από τον Ντέμη Νικολαΐδη!

Η «Ένωση» έχει αντιμετωπίσει τον Ιωνικό στη Νέα Φιλαδέλφεια έντεκα φορές, με απολογισμό 9 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Η συγκεκριμένη ήττα είχε γίνει στις 19 Οκτωβρίου 1997, από τα γκολ των Ταρακλίτσα και τον πρώην “κιτρινόμαυρο”, Σταματή. Το αποτέλεσμα αυτό είχε έρθει με την πώληση της ομάδας, από τον Μιχάλη Τροχανά στην ENIC.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την Α’ Εθνική έγινε στις 26 Νοεμβρίου 1989, με την ΑΕΚ να επικρατεί 2-0 με τα γκολ των Χριστοδούλου και Οκόνσκι. Η τελευταία αναμέτρησή του «δικεφάλου» με τους Νικαιώτες στο «Νίκος Γκούμας» ήταν στις 22 Δεκεμβρίου 2002, όπου επικράτησε 3-0 (Κωνσταντινίδης, Γεωργάτος, Νικολαΐδης).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις