Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: «353.000 νεκροί περιμένουν δικαίωση»

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: «353.000 νεκροί περιμένουν δικαίωση»

Τα μηνύματα των ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στα social media, για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου κατά την περίοδο 1914-1923, κατέληξε στην εξαφάνιση του ελληνικών κοινοτήτων από την περιοχή όπου ζούσαν, επί τρεις χιλιετίες. Η Βουλή των Ελλήνων, στις 24 Φεβρουαρίου 1994, αναγνώρισε επίσημα τη Γενοκτονία των Ποντίων από το τουρκικό κράτος και ψήφισε ομόφωνα τον ορισμό της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Με αφορμή τη σημερινή (19.05) θλιβερή επέτειο, οι ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με ανάρτησή τους- θέλησαν να στείλει το δικό τους μήνυμα.

Η ιστορία θα είναι πάντα ο οδηγός μας! Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! 353.000 νεκροί περιμένουν δικαίωση!” αναφέρουν οι “κιτρινόμαυροι” στο ποστάρισμά τους.

“Εκείνοι δεν μετρούν επετείους. Οι Έλληνες του Πόντου θα είναι πάντα ποτισμένοι με ματωμένες και πικρές θύμησες. Σε κειμήλια περήφανων προγόνων και σε ξεθωριασμένες φωτογραφίες θα αναζητούν την απάντηση στο προαιώνιο “Γιατί;”. Γιατί τόσες χιλιάδες δολοφονίες, πορείες θανάτου, ανείπωτες κτηνωδίες; Γιατί τέτοια ανατριχιαστική Γενοκτονία; Γιατί τόση εξαθλίωση και προσφυγιά, τόσος ρατσισμός και περιφρόνηση; 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης, πόνου και τιμής. Καμίαν κ’ ανασπάλω σε” αναφέρει ο ΠΑΟΚ στην ανάρτησή του.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις