Κυριακή, 19 Μαΐ
20oC Αθήνα

ΑΕΚ: Κολοβέτσιος, ο αντικαταστάστης του Λέσκοτ!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Με κλίμα βαρύ και έντονη αμφισβήτηση προς τον προπονητή και τους παίκτες, η ΑΕΚ προετοιμάζεται για τον πρώτο της αγώνα μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό. Είναι μια κατάσταση… γνώριμη, αλλά εκείνος που έχει δει το «έργο» πιο καλά απ΄όλους είναι ο Δημήτρης Κολοβέτσιος.

Ο εκ των αρχηγών της ΑΕΚ καλείται να καλύψει το κενό που αφήνει ο Τζόλεον Λέσκοτ βγαίνοντας από τη «ναφθαλίνη» σε μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα του. Κάτι που είχε συμβεί ακριβώς στο ίδιο χρονικό διάστημα της περσινής περιόδου!
Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός έχει κάθε δικαίωμα να θεωρεί εαυτόν αδικημένο, αφού σε αμφότερες τις περιπτώσεις περιθωριοποιήθηκε λόγω συγκυριών, με την αγωνιστική του παρουσία να περνάει σε δεύτερη μοίρα. Την πρώτη ως εξιλαστήριο θύμα, τη δεύτερη λόγω εμμονής.

Συγκεκριμένα:

ΣΕΖΟΝ 2015/16: Ο «Κόλο» ξεκινά βασικός με παρτενέρ τον Ανταμ Τζανετόπουλο στη νέα ΑΕΚ που «χτίζει» ο Τραϊανός Δέλλας. Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές η άμυνά της έχει δεχτεί ένα γκολ (στη νίκη 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα). Ακολουθεί το ματς της Τούμπας, όπου ΠΑΟΚ επικρατεί 2-1 και χάνει πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. ο Δέλλας στοχοποίησε συγκεκριμένους παίκτες για την ήττα και ο Κολοβέτσιος ήταν ένας από αυτούς. Μένει εκτός 18άδας στο αμέσως επόμενο ματς με τη Βέροια (28/9/2015), βρίσκεται στον πάγκο εναντίον του Ατρομήτου (4/10/2015) και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (17/10/2015) όπου η ΑΕΚ υποτάσσεται με 4-0 και ο Δέλλας χάνει τη θέση του. Ο Κολοβέτσιος επανέρχεται άμεσα στο επιβλητικό 5-1 επί του Ηρακλή (24/10/2015), στη συνέχεια με την άφιξη του Πογέτ αποκτά ηγετικό ρόλο στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα και παραμένει βασικός έως το τέλος της περιόδου.

ΣΕΖΟΝ 2016/17: Η άφιξη του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι δημιουργεί την αίσθηση ότι η ΑΕΚ «έκλεισε» το κεντρικό αμυντικό της δίδυμο. Η γενική αντίληψη ήταν ότι η συνύπαρξη με τον Ουκρανό θα αποτελούσε «σχολείο» για τους νεότερους. Με δίδυμο Τσιγκρίνσκι-Κολοβέτσιο η ΑΕΚ παλεύει εναντίον της Σεντ Ετιέν για πρόκριση στο Europa League όμως μένει εκτός με 0-0 (εκτός) και 0-1 (ΟΑΚΑ). Ο Κετσπάγια προφανώς κρίνει ότι… έφταιγε η άμυνα, εισηγείται την απόκτηση ακόμα ενός σέντερ μπακ και έτσι πραγματοποιείται η σπουδαία μεταγραφή του Τζόλεον Λέσκοτ.

Ο Κολοβέτσιος βρίσκεται ξανά στο περιθώριο και μάλιστα σε μια… σατανική σύμπτωση, μένει ξανά εκτός 18άδας σε εκτός έδρας ματς με τη Βέροια (17/9/2016)! Δεν αγωνίζεται εναντίον της Ξάνθης (11/9/2016) και του Ηρακλή (26/9/2016), μένει στον πάγκο και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (2/10/2016) και μετά τη βαριά ήττα με 3-0 έρχεται ξανά η ώρα του. Η φανέλα με το νούμερο «26» θα κάνει ντεμπούτο για τη φετινή σεζόν με αντίπαλο την ομάδα που ανέδειξε τον Κολοβέτσιο, την ΑΕΛ, την προσεχή Δευτέρα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε