Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Από… κάμπια, πεταλούδα με εξάρα η ΑΕΚ! Στους «8» του Κυπέλλου

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αραούχο η εντυπωσιακή και αναγεννημένη ΑΕΚ διέλυσε με 6-0 τον Λεβαδειακό και προκρίθηκε πανηγυρικά στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον Πλατανιά.

Με τα γκολ των Μπακασέτα (21΄), Αραούχο (28΄,60΄), Βάργκας (68΄), Κολοβέτσιου (79΄) και Γαλανόπουλου (84΄) η Ένωση επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία μετά την έλευση του Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Τάσος Μπακασέτας πέτυχε το γκολ της νίκης στη Λιβαδειά, ενώ τώρα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 21´. Στα 20 λεπτά που προηγήθηκαν η υπεροχή της ΑΕΚ ήταν συγκλονιστική και δεν άφησε τους Βοιωτούς να πάρουν ανάσα. Στο 18′ ο Βάργκας βρήκε στην κίνηση τον Ντίντακ, ο Γιόχανσον πλάσαρε, αλλά ο Μάγκας απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Στο 21′, λεπτό σημαδιακό για ν’ αρχίσει την επέλεσή της η Ενωση, ο Μπακασέτας με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Σέρχιο Αραούχο, άρεσε… Είχε εκπληκτική άνεση στο χώρο και γρήγορα – γρήγορα σκόραρε. Στο 28´ από φάουλ του Βάργκας, ο “Τσίνο” με κεφαλιά έγραψε το 2-0 κι άρχισαν τα πρώτα αποθεωτικά συνθήματα από τους οπαδούς που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Ο Λεβαδειακός είχε… παραιτηθεί κι η ΑΕΚ έκανε πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 61’΄σε σέντρα του Βάργκας ο Αραούχο έπιασε την κεφαλιά και πέτυχε το δεύτερό του γκολ!

Επτά λεπτά μετά και ύστερα από πάσα του Γιόχανσον ο Βάργκας πέτυχε το 4-0 και το πέμπτο γκολ σημείωσε στο 79´ ο Δημήτρης Κολοβέτσιος που πέρασε τον Μοσχονά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το τελικό 6-0 διαμόρφωσε ο Γαλανόπουλος στο 84´ με δεύτερη προσπάθεια. Την πάσα του έδωσε ο Βάργκας, που έκλεισε την αναμέτρηση με ένα γκολ και τρεις ασίστ! Ο Λεβαδειακός είχε δοκάρι σ’ απευθείας φάουλ του Μιλιάζες στο 88´.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον (69´ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Μπακασέτας, Πατίτο (60′ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (80´ Γιαννούτσος)
 
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Κουλιμπαλί (55´ Νιάσε) Μάγκας (66´ Μαχαίρας), Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Λόπες, Λάτσι (61´ Σίλβα), Γιουσούφ, Σουμπίνιο, Βασιλείου

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε