Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

ΑΕΚ – Μαρσέιγ: Θέλει να κάνει βήμα πρόκρισης μέσα στην OPAP Arena

ΑΕΚ – Μαρσέιγ: Θέλει να κάνει βήμα πρόκρισης μέσα στην OPAP Arena
Eurokinissi

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Μαρσέιγ, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League (22:00, Newsit.gr, Cosmote Sport 5) με σκοπό να κάνει την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη στην OPAP Arena που θα την διατηρήσει σε… ευρωπαϊκή τροχιά.

Την ευκαιρία να κάνει αποφασιστικό βήμα, για να κερδίσει την παραμονή της στα Κύπελλα Ευρώπης και το 2024 έχει η ΑΕΚ, απόψε στην OPAP Arena. Με νίκη εναντίον της Μαρσέιγ, η Ένωση θα έχει σχεδόν “κλειδώσει” την συμμετοχή της στο Conference League, ως τρίτη του 2ου ομίλου του Europa League. Στην πραγματικότητα, όμως, θα έχει κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Η ΑΕΚ δεν έχει κερδίσει σε εντός έδρας αγώνα ομίλου ευρωπαϊκής διοργάνωσης, εδώ και 13 χρόνια! Η τελευταία φορά ήταν στις 16 Σεπτεμβρίου του 2010, όταν είχε επικρατήσει 3-1 της Χάιντουκ στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League. Έκτοτε έχει δώσει 15 αναμετρήσεις εντός έδρας σε όμιλο με απολογισμό 10 ήττες και 5 ισοπαλίες.

Για πρώτη φορά φέτος, η ομάδα ου Ματίας Αλμέιδα αντιμετωπίζει ελάχιστα προβλήματα απουσιών. Λείπει βέβαια λόγω τιμωρίας ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς (λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε στην ήττα της Ένωσης με 3-1 στο ματς του “Βελοντρόμ”), με τον Γιώργο Αθανασιάδη να παίρνει τη θέση του. Αμφίβολος για το ματς της OPAP Arena είναι ο Λάζαρος Ρότα.

Αντίθετα, η Μαρσέιγ ταξίδεψε στην Ελλάδα με δύο πολύ σημαντικές απουσίες, τον αρχηγό Ρονζιέ και τον Ομπαμεγιάνκ που έμειναν στη Μασσαλία λόγω τραυματισμών.

Να σημειωθεί πως οι δυο ομάδες προέρχονται από “γκέλες” στις εγχώριες διοργανώσεις που συμμετέχουν, με την ΑΕΚ να έχει μείνει στο 1-1 με την Κηφισιά στην Καισαριανή και τη Μαρσέιγ να προέρχεται από το εντός έδρας 0-0 με τη Λιλ, στη Ligue 1.

Οι πιθανές ενδεκάδες

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Ελίασον, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκαρσία, Τσούμπερ

Μαρσέιγ: Λόπεθ, Κλος, Μπεμπά, Γκιζό, Λόντι, Κοντογκμπιά, Χαρίτ, Βερετού, Σαρ, Ολιβέιρα, Εντιαγέ

Διαιτητής: Νίμπεργκ (Σουηδία)

Βοηθοί: Μπάιτζι, Σέντερκβιστ (Σουηδία)

4ος: Έστλινγκ (Σουηδία)

VAR: Κουάδρα, Γράδο (Ισπανία)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις