Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

AEK με… μάγο και ηγέτη τον Μπουονανότε

ΦΩΤΟ Newsports
ΦΩΤΟ Newsports

Μάτια… έβγαλε ο Μπουονανότε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίο νίκησε 3-1 η ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ. Οι Ηπειρώτες τελείωσαν το ματς με εννέα παίκτες…

Δείτε το live.

Ο Αργεντίνος ήταν αυτός που έκανε την ανατροπή από 0-1 σε 2-1 πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο κάνοντας άνω κάτω την άμυνα της ομάδας των Ιωαννίνων… Η “Ενωση” συνέχισε το πρέσινγκ ως το τέλος του ματς και δικαιώθηκε, καθώς την περίμενε κι άλλο γκολ…

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, είχε την κατοχή αλλά δεν ήταν αυτή που σκόραρε πρώτη… Τα κατάφερε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο 20′ με τον Ακόστα, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή έκανε το 0-1 για την ομάδα των Ιωαννίνων!

Φυσικά, το γεγονός αυτό οδήγησε σε μεγαλύτερη εγρήγορση τους παίκτες της ΑΕΚ και λίγο έλειψε στο 25′ να ισοφαρίσουν, αλλά η κεφαλιά του Μπαρμπόσα, έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.
Τρία λεπτά αργότερα, αρχικά δόθηκε πέναλτι στην ΑΕΚ, αλλά σωστά άλλαξε την απόφασή του ο διαιτητής…. Ομως, αυτό που δεν έγινε στο 28′ με την ανατροπή του Σιμόες από τον Μιχαήλ, έξω από την περιοχή, έλαβε χώρα στο 34′.
Ο Μπέριος ανέτρεψε τον Μπουονανότε κι ο δεύτερος εκτέλεσε εξαιρετικά το πέναλτι στο 35′ και ισοφάρισε.

Στο 44′ ο Αργεντίνος έβαλε μπροστά στο σκορ την Ενωση. Τον βρήκε με κάθετη μπαλιά ο Μπαρμπόσα και αυτός “αδειασε” ωραία τον Μιχάηλ, σούταρε με το δεξί και έκανε την ολική ανατροπή για την ΑΕΚ!

Η πολιορκία των “κιτρινόμαυρων” συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο ΠΑΣ έμεινε με εννέα παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν οι Μιχαήλ (74’) και Τζημόπουλος (80’) με δεύτερη κίτρινη κάρτα -αμφότεροι- για σκληρά μαρκαρίσματα… Ο δεύτερος χαρακτήρισε μετά τον αγώνα σωστή την αποβολή του και τόνισε ότι η ομάδα του δεν θεωρεί ότι αδικήθηκε από τη διαιτησία.

Ηδη είχε γίνει η σοβαρή δουλειά γι’ αυτό και στο 63′ είχαμε standing ovation για τον Μπουονανότε όταν βγήκε αλλαγή και παραχώρησε τη θέση του στον Βάργκας εντός.

Ο αντικαταστάτης του ήταν άξιος συνεχιστής του έργου του. Υποχρέωσε τον Βελλίδη σε μία δύσκολη αποκρούση στο 82′ και στο ίδιο λεπτό εκτέλεσε φάουκ κι έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ.

Στο 83′ στην προβολή του από πλεονεκτική θέση, ο Βελλίδης απέκρουσε εντυπωσιακά, αλλά όχι και στο 87’…
Τότε έπειτα συνεργάστηκαν ο Μάνταλος κι ο Αραβίδης κι ο δεύτερος έστρωσε στον Βάργκας που με πλασέ έκανε το 3-1 για την “Ένωση”!

AEK: Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Σιμόες, Μπουονανότε (63′ Βάργκας), Μπαρμπόσα (78′ Μάνταλος), Πλατέλλας, Κρισάντους (57′ Αραβίδης)

ΠΑΣ Γιάννινα:
Βελλίδης, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Τσάβες, Ακόστα (81′ Κοζορώνης), Ίλιτς (46′ Γιάκος), Μανιάς (67′ Φερφελής)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε