Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΕΚ – Μοράις: “Ομάδα με κατοχή και ελευθερία στην επίθεση”

ΦΩΤΟ intime.gr
ΦΩΤΟ intime.gr

Την πρώτη του επαφή με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ είχε ο νέος προπονητής της ομάδας, Ζοσέ Μοράις. Ο Πορτογάλος αναφέρθηκε στην πρώτη εικόνα που διαμόρφωσε για την Ένωση και επανέλαβε πως στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ παρουσίασε επίσημα τον νέο προπονητή της, Ζοζέ Μοράις, με τον Πορτογάλο να δηλώνει ότι ο στόχος του είναι να κερδίσει όλα τα ματς και το πρωτάθλημα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός πρόσθεσε πως θέλει μια ομάδα που θα παίζει περισσότερο ποδόσφαιρο κατοχής και θα δίνει ελευθερία στο επιθετικό παιχνίδι, ενώ συμπλήρωσε πως δεν θα χρειαστεί καιρός για να περάσει τη φιλοσοφία του.

Μάλιστα, επιβεβαίωσε πως μίλησε με τον Φερνάντο Σάντος πριν συμφωνήσει με την Ένωση, ενώ αποκάλυψε ποιο στοιχείο που πήρε από τη συνεργασία του με τον Ζοσέ Μουρίνιο θέλει να φέρει στην ΑΕΚ.

Άξιο αναφοράς, πως όταν ρωτήθηκε για το αν φοβάται την… ηλεκτρική καρέκλα του πάγκου της ΑΕΚ, σηκώθηκε και κοίταξε τη θέση του προκαλώντας το γέλιο στην αίθουσα.

Αναλυτικά, ο Ζοσέ Μοράις μίλησε για: 

-τις πρώτες του εντυπώσεις: «Είναι πολύ θετικές. Είδα ενθουσιασμό, ένα σύνολο με υγεία και πολλή όρεξη για δουλειά». 

-τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα: «Αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω την ομάδα να συνεχίσει να εξελίσσεται. Θέλω να βελτιωθούμε στην κατοχή της μπάλας και να έχουμε περισσότερη ελευθερία στην επίθεση, ώστε με την ποιότητα του κάθε παίκτη να φτάνουμε με περηφάνια σε κάθε νίκη». 

-τους στόχους της ομάδας: «Δεν είναι απαραίτητο να πούμε πολλά. Η ΑΕΚ είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας και κάθε μεγάλη ομάδα έχει μόνο μεγάλους στόχους. Έχοντας περάσει από μεγάλα κλαμπ η φιλοδοξία πάντα είναι μία, να είσαι νικητής και πρωταθλητής. Η αλήθεια είναι πως ο στόχος είναι να μπαίνεις σε κάθε παιχνίδι και να κερδίσεις. Αν κερδίσεις σε όλα τα παιχνίδια, θα είσαι πρώτος. Το θέμα είναι να είσαι στην κορυφή». 

-το σε πόσο καιρό θεωρεί πως θα περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα: «Θα χρειαστεί λίγος καιρός να γίνει αυτό. Καθημερινά μέσα από την προπόνηση θα περάσουμε πράγματα στους παίκτες, θα βάζουμε τα στοιχεία που θέλω και σε λίγο καιρό θα έχει περάσει η φιλοσοφία που θέλω». 

-το αν τον φοβίζει ότι ο πάγκος της ΑΕΚ έχει αποδειχτεί… ηλεκτρική καρέκλα τα τελευταία χρόνια: «(Γελάει, σηκώνεται και κοιτάζει την καρέκλα του). Είναι λογικό, όταν είσαι σε μεγάλο κλαμπ οι φιλοδοξίες να είναι μεγάλες. Όταν κερδίζεις συνεχώς όμως, και οι λίγοι που θα μπορούσαν να μιλήσουν και να σε αμφισβητήσουν δεν θα το έκαναν». 

-το τι του ζήτησε ο Μαϊστόροβιτς: «Αυτό που μου είπε ο κ. Μαϊστόροβιτς πως πρόθεση της ομάδας είναι να βρει έναν προπονητή που θα ταιριάζει με τη φιλοσοφία της ομάδας και του προέδρου. Ο πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος νικητής, που θέλει η ομάδα να νικά και τη φιλοσοφία αυτή θέλω να περάσω κι εγώ στους παίκτες». 

-το αν μίλησε με τον Φερνάντο Σάντος: «Μιλάω με πολύ κόσμο. Το θέμα είναι από τις συζητήσεις που κάνεις να βγαίνουν αποτελέσματα. Ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας άνθρωπος που θεωρώ φίλο μου, ήθελα να πάρω τη γνώμη του και φυσικά μιλήσαμε». 

-το ποια στοιχεία έχει κρατήσει από τη συνεργασία με τον Ζοσέ Μουρίνιο: «Τη φιλοδοξία να κερδίζουμε σε οποιονδήποτε αγώνα και να παίζουμε, σε οποιαδήποτε διοργάνωση». 

-το αν μπορούν να συνδυαστούν νίκες με θέαμα: «Είναι πολύ σημαντικό να συνδυάζεις και τα δύο. Άλλωστε αν παίζεις καλά, αυξάνεις τις πιθανότητές σου να νικήσεις. Το να παίξεις με ποιότητα είναι σημαντικό, αλλά το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο σημαντικό». 

-το αν προτίθεται να αλλάξει άμεσα το σύστημα της ομάδας: «Σίγουρα ο στόχος μας είναι να εξελίξουμε αυτό που έχουμε, αλλά σίγουρα θα κάνουμε κάποιες δυνατές αλλαγές». 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε