Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

ΑΕΚ – Μπούργος: Η Ένωση έτοιμη να γίνει ξανά “βασίλισσα” της Ευρώπης!

ΑΕΚ – Μπούργος: Η Ένωση έτοιμη να γίνει ξανά “βασίλισσα” της Ευρώπης!

Ραντεβού με την ιστορία έχει η ΑΕΚ που αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την ισπανική Μπούργος (20:00, LIVE από το Newsit.gr, ΕΡΤ 3) στον τελικό του Basketball Champions League, διεκδικώντας άλλο ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά από εκείνο του 2018.

Η μεγάλη ώρα της ΑΕΚ έφτασε. Η “Ενωση” θα αντιμετωπίzει την Μπούργος στον τελικό του Βasketball Champions League με στόχο το 4ο τρόπαιο της ιστορίας της, μετά το Κυπελλούχων του 1968, το Σαπόρτα του 2000 και το Basketball Champions League του 2018, που όπως και τώρα διεξήχθη στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ.

Οι “κιτρινόμαυροι” έφτασαν δια… περιπάτου στον τελικό του Final-8 της διοργάνωσης, ο οποίος θα είναι και ο πέμπτος ευρωπαϊκός τελικός στην ιστορίας τους. Μοναδικός χαμένος τελικός ήταν αυτός της Euroleague το 1998 στη Βαρκελώνη.

Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν και o Ηλίας Παπαθεοδώρου φαίνεται πως θα επιλέξει την ίδια δωδεκάδα αφήνοντας εκτός Μαυροειδή, Κατσίβελη, Μωραΐτη και Γόντικα.

Η Μπούργος από την πλευρά της είναι επίσης πλήρης και στηρίζεται επιθετικά κατά βάση στον εξαιρετικό σουτέρ Μπενίτε, τον ΜακΦάντεν και τον φόργουορντ Χόρτον, με τους Κουκ και Ρένφρο να επωμίζονται το κομμάτι της οργάνωσης και τον Κράβιτς μαζί με τους Σακχό και Ριβέρο να γεμίζουν τη ρακέτα.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στη regular season με την ΑΕΚ να επικρατεί 74-66 στο ΟΑΚΑ στις 13 Νοεμβρίου και την Μπούργος στην Ισπανία με 93-76 στις 22 Ιανουαρίου.

Θυμίζουμε ότι ο νικητής πέρα από τον τίτλο θα κερδίσει και 1 εκατ. ευρώ, με τον ηττημένο να εισπραττει 400.000 ευρώ, ενώ η αυλαία σήμερα ανοίγει στις 17:00 διεξάγεται ο μικρός τελικός της παρηγοριάς ανάμεσα σε Σαραγόσα και Ντιζόν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις