Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

ΑΕΚ – Μπράγκα: Αποτυχία! Η “τεσσάρα” της “έσβησε” κάθε ελπίδα

ΑΕΚ – Μπράγκα: Αποτυχία! Η “τεσσάρα” της “έσβησε” κάθε ελπίδα
Reuters

Οι παίκτες της Μπράγκα δικαιολόγησαν και μέσα στο ΟΑΚΑ, το λόγο που ακολουθούν τη Λέστερ στους «32» του Europa League. Η ΑΕΚ έδειξε και πάλι μεγάλα αμυντικά κενά και ηττήθηκε με 4-2. Σκόραρε –επιτέλους- ο Ολιβέιρα, έχοντας όμως χάσει πρώτα ανεπανάληπτη ευκαιρία. 2 ασίστ και ένα γκολ ο Γκαλένο. Την έριξε τελευταία η νίκη της Ζόρια επί της Λέστερ (1-0).

Με τρεις “βαριές” ήττες έκλεισε η ΑΕΚ τη φετινή της εντός έδρας παρουσία στους ομίλους του Europa League Βγάζοντας σημαντικά αμυντικά προβλήματα στο πρώτο μέρος και δείχνοντας καλύτερη εικόνα στην επανάληψη, η Ένωση ηττήθηκε με 4-2 από την Μπράγκα στο ΟΑΚΑ και.. αποχαιρέτησε κάθε ελπίδα πρόκρισης στους «32» της διοργάνωσης.

Με τη σημερινή της ήττα, η ΑΕΚ επέκτεινε ένα μεγάλο αρνητικό της σερί, καθώς έφτασε τα 14 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς εντός έδρας ευρωπαϊκή νίκη (σε Europa και Champions League).

Τελευταία εντός έδρας νίκη της ΑΕΚ σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης στις 16/9/2010 κόντρα στην Χάιντουκ.

Η νίκη της Ζόρια επί της Λέστερ (1-0) έριξε την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα στην τελευταία θέση του ομίλου.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Μπορεί στη Superleague να.. κρύβει τα αμυντικά της προβλήματα, αλλά στο Europa League δεν μπορεί να το κάνει. Η ΑΕΚ ήταν… μια ταχύτητα κάτω από την Μπράγκα και πριν τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα, βρέθηκε να χάνει στο ΟΑΚΑ με 2-0, από τα γκολ των Τορμένα (7′) και Εσγκάιο (9′), “πληρώνοντας” την απίστευτη αμυντική της αδράνεια.

Η απουσία των Σάκχοφ και Κρίστιτσιτς ήταν κάτι παραπάνω από εμφανέστατη, με την ΑΕΚ να μην μπορεί να βγάλει ανταγωνιστικό πρόσωπο και τους Πορτογάλους να αλλάζουν άνετα την μπάλα και να κάνουν επιθέσεις κυρίως από την μπλευρά του Μπακάκη. Η άνοδος των Μάνταλου και Αλμπάνη όμως έφερε τις πρώτες χαμένες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους. Στο 18’ ο Ολιβέιρα κατάφερε σε κενή εστία να στείλει την μπάλα άουτ, ενώ στο 22’ ο Ματέους έδιωξε εκπληκτικά την κεφαλιά του Λιβάγια.

Η ΑΕΚ αναθάρρησε και κατάφερε να μειώσει το σκορ. Στο 31’ ο Τορμένα δεν συνεννοήθηκε με τον Βιάνα και από την λανθασμένη του πάσα επωφελήθηκε ο Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος επιθετικός πέρασε τον γκολκίπερ της Μπράγκα και σκόραρε σε κενή εστία.

Το ματς απέκτησε ένα πολύ καλό ρυθμό μέχρι την ανάπαυλα, με την Ένωση να προσπαθεί να φτάσει σε ένα ακόμα γκολ και τελικά να δέχεται το 3-1. Ο Γκαλένο έκανε… επέλαση από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Όρτα, ο οποίος πλάσαρε και σκόραρε. Ο Τσιντώτας βρήκε τη μπάλα με το δεξί χέρι, αλλά δεν μπόρεσε να διώξει.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στην επανάληψη, με την είσοδο του Βασιλαντωνόπουλου να τη βοηθάει. Η Ένωση κατάφερε να βγάλει κάποια σουτ προς την εστία του Ματέους, αναγκάζοντας την αντίπαλη άμυνα να υποπέσει σε λάθη.

Παρά τη βελτιωμένη της εικόνα, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να μειώσει κι άλλο το σκορ. Μάλιστα, στο 82 ο Γκαλένο έκανε ακόμα πιο βαρύ το σκορ, σημειώνοντας το 4-1 με υπέροχο σουτ εκτός μεγάλης περιοχής. Το τελικό 4-2 διαμορφώθηκε στο 88’ με το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του Βασιλαντωνόπουλου με τα «κιτρινόμαυρα».

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Λέστερ 10 (12-5)
  2. Μπράγκα 10 (12-10)
  3. Ζόρια 6 (6-9)
  4. ΑΕΚ 3 (7-13)

<

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις