Δευτέρα, 17 Ιουν.
27oC Αθήνα

ΑΕΚ: Ο γύρος του Πογέτ και το “άστρο” του Βάργκας

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Πήρε και αυτό το ντέρμπι. Η ΑΕΚ πάει… τρένο από τη στιγμή που κάθισε στον πάγκο της ο Γκουστάβο Πογέτ, βρήκε στο πρόσωπο του Βάργκας ένα νέο… ήρωα για τα ντέρμπι και τώρα στρέφει την προσοχή της στο Κύπελλο και την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.

Μπορεί να μην εντυπωσίασε, αλλά η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να φτάσει σε μια ακόμα νίκη, να επικρατήσει του Παναθηναϊκού με 1-0 και να εδραιωθεί στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Με το παιχνίδι αυτό, ο Γκουστάβο Πογέτ συμπλήρωσε ένα ολόκληρο γύρο στον πάγκο των “κιτρινόμαυρων” (για πρώτη φορά ανέλαβε τα ηνία της ομάδας στο ντέρμπι του πρώτου γύρου στη Λεωφόρο), ο οποίος -με βάση τους αριθμούς- κρίνεται απόλυτα πετυχημένος.

Ο Πογέτ έχει φτιάξει μια ομάδα με πνεύμα νικητή, που ακόμα και όταν θέλει… κολλύριο για να την δεις, έχει τον τρόπο να κερδίζει. Στο πρωτάθλημα ο Ουρουγουανός προπονητής από την ημέρα που ήρθε μετράει 9 νίκες και από 3 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες σε 15 συνολικά ματς του πρωταθλήματος. Για το κύπελλο οι αριθμοί λένε έξι ματς μόνο νίκες και πανεύκολη πρόκριση στα ημιτελικά, με δυο νίκες απέναντι στον Ηρακλή.

Το μερίδιο της επιτυχίας πάει φυσικά και στους παίκτες, με τον Ρολάντ Βάργκας να συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα! Ο Βενεζουλένος αποδεικνύεται ο άνθρωπος των ντέρμπι για την Ένωση, αφού “σκότωσε” κατά σειρά κόντρα σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο τελευταίος παίκτης της ΑΕΚ που είχε σκοράρει κατά των τριών άλλων “μεγάλων” στο πρωτάθλημα την ίδια σεζόν (ανεξαρτήτως έδρας) ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος το 2007/08. Τότε είχε πετύχει γκολ στην ήττα με 2-1 στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό, στο 4-0 επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και στο 4-0 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Οι πανηγυρισμοί όμως κάπου εδώ σταματάνε στην ΑΕΚ, που στρέφει την προσοχή της στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου, την ερχόμενη Πέμπτη απέναντι στον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ (19:30), στην ομάδα δηλαδή που είναι η μοναδική που την έχει νικήσει μέσα στο 2016.

Ο Πογέτ υπολογίζει και πάλι στους Πέτρο Μάνταλο και Ροντρίγκο Γκάλο, που απουσίασαν λόγω τιμωρίας από το χθεσινό ντέρμπι, ενώ πιθανώς να είναι διαθέσιμος (ως λύση από τον πάγκο) ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο. Αντίθετα, εκτός μάχης είναι ο Μιχάλης Μπακάκης, που αποχώρησε με θλάση από το ματς του ΟΑΚΑ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε