Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Ψυχίατρε… δεύρο έξω! Ανατροπάρα ολκής “τρέλανε” την Ένωση

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Ψυχίατρε… δεύρο έξω! Ανατροπάρα ολκής “τρέλανε” την Ένωση
ΦΩΤΟ Eurokinissi

– Τι ματσάρα Θεέ μου…
– Ιστορική ανατροπή για την ΑΕΚ, η οποία επέστρεψε από την κόλαση του 0-2 κι έστειλε στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό
– Ο Λάζαρος ανέστησε την Ένωση κι ο Μάνταλος την έστειλε στον έβδομο ουρανό
– Τίποτε δεν έλειψε από το ντέρμπι αυτό! Πέντε γκολ, ωραία μπάλα, αποβολές, επεισόδια και προσωρινή διακοπή

Δείτε το LIVE του αγώνα

Παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (0-2) στο 46′, η ΑΕΚ έκανε μία ιστορική ανατροπή κι επικράτησε με 3-2 του Ολυμπιακού, χάρη σε δύο γκολ του Χριστοδουλόπουλου κι ένα του Μάνταλου στο 90′. Με αυτή τη νίκη, η Ένωση παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας με 13 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τον τέταρτο Ολυμπιακό και δύο περισσότερους από Πανιώνιο και ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός για 50 λεπτά, ωστόσο οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα μετά το 0-2, δίνοντας την ευκαιρία στην ΑΕΚ να τον κλείσει στα καρέ του και να τον “εκτελέσει” τρεις φορές.

MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος βρίσκεται σε ασύλληπτη κατάσταση, έχοντας μετατραπεί σε ηγέτη της ΑΕΚ.

Ο αγώνας

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του με τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια, τους Τσόσιτς και Βράνιες στο κέντρο της άμυνας και τους Μπακάκη και Γκάλο στα άκρα. Στο κέντρο ήταν οι Σιμόες, Γιόχανσον και Μάνταλος, ενώ στα άκρα της επίθεσης ο φορμαρισμένος Χριστοδουλόπουλος και ο Κλωναρίδης. Όσον αφορά την κορυφή, ο Ισπανός τεχνικός άφησε στον πάγκο τον Λιβάγια, προτιμώντας τον Αραούχο.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια. Η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Φιγκέιρας (αριστερά), Ελαμπντελαουί (δεξιά), Ένγκελς και Ρομάο, ενώ την τριάδα του κέντρου σύνεθεσαν οι Ταχτσίδης (επιβραβεύτηκε για την εμφάνιση του στον αγώνα Κυπέλλου με τον Αστέρα), Ζιλέ και Οφόε. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης ήταν ο Μάριν, στο δεξί ο Καρσελά, ενώ στην κορυφή ξεκίνησε ο Εμενίκε.

Κατά την είσοδο των παικτών της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο, οι φίλοι των γηπεδούχων άναψαν δεκάδες καπνογόνα, δημιουργώντας μία τρομερή ατμόσφαιρα.

Ορμώμενη από τον κόσμο της, η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, αιφνιδιάζοντας τον Ολυμπιακό. Η Ένωση έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία της μόλις στο πρώτο λεπτό, με τον Χριστοδουλόπουλο να κάνει τη σέντρα, τον Αραούχο να πιάνει τη σκαστή κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 2′ η ΑΕΚ έχασε νέα ευκαιρία. Ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε χώρο, έπιασε ένα καλό σουτ από το ύψος της περιοχής, ωστόσο ο Καπίνο μπλόκαρε. Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να πάρει ανάσα. Στο 7′ ο Σιμόες με τον Χριστοδουλόπουλο συνεργάστηκαν εξαιρετικά, με τον δεύτερο να πιάνει δυνατό σουτ, το οποίο βρήκε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Καπίνο. Στο 12′ ο Γκάλο έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, αλλά και πάλι ο Καπίνο δήλωσε “παρών”. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή ευκαιρία της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο.

Από το 13′ και μετά η Ένωση “εξαφανίστηκε” από το γήπεδο, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Οι παίκτες του Χάσι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο,  ενώ στο 13′ έχασαν μοναδική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Ζιλέ έστρωσε με κεφαλιά στον Καρσελά, ο οποίος δεν έπιασε καλά το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Ότι δεν κατάφερε ο Καρσελά στο 13′, το έκανε ο Μάριν στο 22′ και μάλιστα με φανταστικό τρόπο. Ο Οφόε βρήκε με εκτέλεση πλάγιου άουτ τον Γερμανό άσο μέσα στην περιοχή, ο οποίος με ένα πανέμορφο πλασέ, κρέμασε τον Ανέστη, γράφοντας το 0-1.

Γκολ Μαρίν αλά… Μέσι

Το γκολ του Μάριν ήταν σπάνιας ομορφιάς, με την άμυνα της ΑΕΚ, αλλά και τον τερματοφύλακα της να πιάνονται στον ύπνο. Ο Οφόε κατάφερε με πλάγιο να βγάλει ανενόχλητο τον Μάριν φάτσα με τον Ανέστη. με την “κιτρινόμαυρη” άμυνα να μοιάζει με παιδική χαρά.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει την άμυνα της ΑΕΚ και μετά το 0-1. Τα πράγματα για την Ένωση έγιναν χειρότερα στο 28′, όταν ο Σιμόες έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Γαλανόπουλο. Ο Πορτογάλος μέσος τραυματίστηκε και ζήτησε να αντικατασταθεί.

Στο 32′ ο Καρσελά έχασε τρομερή ευκαιρία για να κάνει το 0-2.  Ο Οφόε “έσπασε” στον άσο του Ολυμπιακού, ο οποίος έκανε ένα φαλτσαριστό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ανέστης απέκρουσε εντυπωσιακά. Η ΑΕΚ προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Καπίνο, πέρα από μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου στο 42′, την οποία ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε σχετικά εύκολα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ πέρασε στο παιχνίδι τον Λιβάγια στη θέση του άφαντου Κλωναρίδη με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, προκειμένου να τονώσει την επίθεση της ΑΕΚ, ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πέτυχε και πάλι γκολ!

Ο Οφόε “πάγωσε” για δεύτερη φορά το ΟΑΚΑ

Η άμυνα της Ένωσης αδράνησε και πάλι. Έπειτα από κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Οφόε, ο οποίος με τρομερό πλασέ έστειλε την μπάλα στο παράθυρο του Ανέστη, γράφοντας το 0-2.

Στο 50′ η κατάσταση παραλίγο να ξεφύγει. Ο Ρομαό και ο Μάνταλος λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια, με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να δίνει από μία κίτρινη κάρτα σε κάθε παίκτη.

Μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ, ο Ολυμπιακός έδωσε μέτρα στην ΑΕΚ, η οποία άρχισε να πολιορκεί την εστία του Καπίνο. Στο 56′ ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού σταμάτησε σουτ του Μπακάκη, ενώ στο 59′ η Ένωση έχασε τρομερή ευκαιρία για να μειώσει το σκορ. Ο Λιβάγια γύρισε στον Αραούχο, ο οποίος αστόχησε από το ένα μέτρο.

Στο 61′ η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για αποβολή του Ρομαό. Έπειτα από κλέψιμο του Αραούχο, ο αμυντικός του Ολυμπιακού έκανε σκόπιμο φάουλ στον Αραούχο έξω από την περιοχή, αλλά ο Σιδηρόπουλος δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το πρώτο “χτύπημα” της ΑΕΚ

Η πίεση της ΑΕΚ καρποφόρησε στο 64′. Έπειτα από πάσα του Αραούχο, ο Χριστοδουλόπουλος έπιασε ένα διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο, κάνοντας το 1-2. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού φέρει ευθύνη για το γκολ της Ένωσης.

Χάθηκε… η μπάλα έξω από το γήπεδο

Στο 69΄ το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά, καθώς επέσαν κάποια δακρυγόνα εκτός γηπέδου και η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική. Συγκεκριμένα, υπήρξε ένταση έξω από τη θύρα των οργανωμένων, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων.Οι παίκτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα μάτια τους ανοιχτά κι αποχώρησαν γρήγορα για τα αποδυτήρια.Έπειτα από περίπου ένα τέταρτο, οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Στο 73′ ο Καπίνο μπλόκαρε τη σκαστή κεφαλιά του Αραούχο, ωστόσο δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα στην απίστευση εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου στο 80′.

Ο Χριστοδουλόπουλος “ντύθηκε” Ρονάλντο

Ο διεθνής Έλληνας άσος της Ένωσης, με εκτέλεση φάουλ αλά… Κριστιάνο Ρονάλντο, έστειλε την μπάλα στο “Γ” του Καπίνο, κάνοντας το 2-2 και βάζοντας… φωτιά στο ΟΑΚΑ.

Στο 83′ ο Σιδηρόπουλος απέβαλε τον Χάσι από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο τεχνικός των Πειραιωτών έκανε μία κίνηση προς τον διαιτητή, σαν να του λέει “βάλε γυαλιά”.

Μάνταλος και ολική ανατροπή

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να συνέλθει από το δεύτερο “χτύπημα” του Χριστοδουλόπουλου, ωστόσο δέκα λεπτά αργότερα η ΑΕΚ τον έβγαλε νοκ άουτ! Στο 90′ η Ένωση έκανε την ολική ανατροπή. Ο Λιβάγια έκανε τη σέντρα-σουτ και ο Μάνταλος που βγήκε γρήγορα στην πλάτη του Ελαμπντελαουί, έγραψε με πλασέ το 3-2!

Οι “κιτρινόμαυροι” επέστρεψαν από το 0-2 και με ένα ασύλληπτο τρόπο, έστειλαν στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις κερκίδες.

Μετατράπηκε σε ρινγκ ο αγωνιστικός χώρος

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, ωστόσο μόνο ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε στα τελευταία λεπτά. Οι Ένχελς, Τσόσιτς, Μπακάκης, Βράνιες, Ζιλέ και Πάρντο ήρθαν στα χέρια, με τους δύο πρώτους να βλέπουν την κόκκινη κάρτα.

Το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου βρήκε τους παίκτες της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν έξαλλα και τους παίκτες του Ολυμπιακού να μην μπορούν να πιστέψουν τι ακριβώς έγινε στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γιόχανσον, Σιμόες (28΄ λ.τρ. Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (90+3΄ Αϊντάρεβιτς), Κλωναρίδης (46΄ Λιβάγια), Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Ρομαό (71΄ Ζντίελαρ), Φιγκέιρας, Ταχτσίδης, Ζιλέ, Καρσελά (82΄ Πάρντο), Οφόε, Μάριν (65΄ Σεμπά), Εμενίκε

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις