Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Η “τρέλα” του Γεωργάτου, η “ρουκέτα” του Τσάνκο και οι “Killer” Σισέ, Αραούχο και Μπεργκ (videos)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Η “τρέλα” του Γεωργάτου, η “ρουκέτα” του Τσάνκο και οι “Killer” Σισέ, Αραούχο και Μπεργκ (videos)
Intime.gr

Ματσάρες σε κίτρινο και πράσινο… φόντο. Αθηναϊκά ντέρμπι που κρίθηκαν στην «έμπνευση» της στιγμής και την ικανότητα των επιθετικών. Τα ΑΕΚ – Παναθηναϊκός που δύσκολα θα ξεχαστούν.

Η ΑΕΚ κοντράρεται το απόγευμα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό (06.12.2020 / 19:30) στο… κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι της Superleague. Οι δυο ομάδες έχουν δώσει πολλές «μάχες» και έχουν καταφέρει να μοιράσουν… συγκινήσεις στους οπαδούς τους, ακόμα και σε ματς που το “τρίποντο” δεν πήγε κάπου.

Το 2002 η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει με 2-0 στη Νέα Σμύρνη από τον Παναθηναϊκό, αλλά κατάφερε να πάρει το βαθμό με δυο υπέροχα γκολ του Γρηγόρη Γεωργάτου (το δεύτερο λίγο πριν το φινάλε του αγώνα, με τρομερό σουτ από δύσκολη γωνία).

Το 2005 ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα από την ΑΕΚ, αλλά «λύγισε» στο φινάλε του ντέρμπι, χάνοντας μάλιστα με 3-0. Το «τρελό» γκολ του Λουάι Τσάνκο από το… σπίτι του (2ο της Ένωσης), έχει μείνει στην ιστορία.

Το 2011, ο Τζιμπρίλ Σισέ έκρινε το ντέρμπι με δύο προσωπικά του γκολ, στο 58′ και στο 67′.

Το 2017 η ΑΕΚ επέστρεψε στη Superleague, βρέθηκε να χάνει με 2-0, το… έφερε στην ισοπαλία, αλλά γνώρισε την ήττα (3-2) δεχόμενη στο 90’ το γκολ του Μπεργκ (2ο στο ματς).

Μια χρονιά μετά, η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα, έχοντας για «killer» τον Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός πέτυχε δυο γκολ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με το πρώτο να… προκαλεί ανατριχίλα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις