Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι κορυφής στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι κορυφής στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League
Intime.gr

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός κοντράρονται στην “OPAP Arena” στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League, ένα ντέρμπι που μπορεί να παίξει ρόλο σε ανακατατάξεις στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, στο μίνι πρωτάθλημα.

Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του θρύλου της ομάδας, Μίμη Παπαϊωάννου, η ΑΕΚ μπαίνει στα πλέι οφ της Super League με… πληγωμένο εγωισμό, μετά την πρώτη της ήττα στην “OPAP Arena” -από τον Ολυμπιακό- και θέλει να βγάλει αντίδραση κόντρα στον παναθηναϊκό.

Η Ένωση βρίσκεται στο -2 από το “τριφύλλι” και θέλει να μπει με το… δεξί στο μίνι πρωτάθλημα και να περάσει ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, κρατώντας παράλληλα την απόσταση που έχει από τον Ολυμπιακό (θα έχει παίξει νωρίτερα στην έδρα του Βόλου, σε μια αναμέτρηση που είναι το φαβορί για τη νίκη).

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δείχνει σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα και ικανός να κάνει τη… ζημιά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε περίπτωση νίκης, το “τριφύλλι” θα έχει πάρει ένα πολύ σημαντικό “τρίποντο” για την έκβαση των πλέι οφ. Παράλληλα, θα προκαλέσει “τριγμούς” στην ομάδα της ΑΕΚ, που πιθανότατα θα δει την… απόσταση με τον Ολυμπιακό να μειώνεται.

Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός μπαίνει στο μίνι πρωτάθλημα, έχοντας 61 βαθμούς. Το «τριφύλλι» βρίσκεται στο +2 από την «Ένωση», στο +5 από τον Ολυμπιακό και στο +7 από τον ΠΑΟΚ.

Ο Ματίας Αλμέιδα συμπεριέλαβε στην αποστολή της ΑΕΚ τόσο τον Γκαρσία όσο και τον Μουκουντί (με τον πρώτο, βέβαια, να θεωρείται σχεδόν απίθανο να ξεκινήσει βασικός), οι οποίοι τις προηγούμενες μέρες αντιμετώπισαν προβλήματα, ενώ επιστρέφει και ο Γαλανόπουλος. Αντίθετα, εκτός έμεινε ο τιμωρημένος Βίντα όπως και ο τραυματίας Μαχαίρας.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό χωρίς τον Σπόραρ. Από την αποστολή απουσιάζει και ο τραυματίας Σάρλια, ενώ επιστρέφει ο Μπερνάρ μετά την επέμβαση που έκανε για την αντιμετώπιση του κολικού στο νεφρό αλλά και ο Σένκεφελντ που εξέτισε την τιμωρία του. Εκτός φυσικά και οι μακροχρόνια απόντες Αϊτόρ, Γκάνεα και Τρουιγιέ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί – Άμραμπατ, Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς – Τσούμπερ, Αραούχο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σένκεφελεντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ – Κουρμπέλης, Πέρεθ, Τσέριν – Παλάσιος, Ιωαννίδης, Μαντσίνι.

Διαιτητής: Νίκολα Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο)

Α’ βοηθός: Βλάνταν Τοντόροβιτς (Μαυροβούνιο)

Β’ βοηθός: Γιοβάνοβιτς Σρνταν (Μαυροβούνιο)

4ος διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

VAR: Μπρούνο Εστέβες (Πορτογαλία)

AVAR: Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις