Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: “Βασίλισσα” ξανά! Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας η Ένωση!

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: “Βασίλισσα” ξανά! Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας η Ένωση!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η ΑΕΚ έκανε την υπέρβαση που τόσο αναζητούσε τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου επικράτησε του Παναθηναϊκού με 73-69 στο ΟΑΚΑ και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μετάξυ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκου ήταν τραγικός ποιοτικά, με τις δύο ομάδες να παίζουν πολύ κακό μπάσκετ στα τρία πρώτα δεκάλεπτα. Τα νεύρα, τα λάθη και η αστοχία κυριάρχησαν στο παρκέ, με την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου να παίρνει δύναμη από τον κόσμο της (περίπου 10.000 βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ) και να καταφέρνει να μένει κόντρα στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πραγματοποίησε με διαφορά τη χειρότερη του εμφάνιση επί εποχής Πασκουάλ, αδυνατούσε να πάρει το προβάδισμα και να ξεφύγει στο σκορ, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να κριθεί στα τελευταία δευτερόλεπτα και στη ρουλέτα των βολών. Με 5/6 βολές από τους Μάικλ Γκριν, Τσινεμέλου Ελόνου και Ντούσαν Σάκοτα, η Ένωση πήρε τη νίκη κόντρα σ’ έναν τραγικό Παναθηναϊκό που δε δικαιούταν σε καμία περίπτωση την πρόκριση. Οι “πράσινοι” προσπάθησαν με τον Ρίβερς να φέρουν τούμπα το παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφεραν, με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει την πρόκριση της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, έπειτα από 16 χρόνια.

Κορυφαίος του αγώνα για τους νικητές ήταν ο Χάρις με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Ελονού, ο οποίος έκανε double-double με 12 πόντους και 14 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους ήταν ο Νίκος Παππάς με 14 πόντους, με τους περισσότερους παίκτες του Παναθηναϊκού να βρίσκονται σε τραγική μέρα.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και οι παίκτες της ΑΕΚ έδωσαν απαντήσεις στους επικριτές τους, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες ζητούσαν επίμονα το… κεφάλι του Έλληνα τεχνικού.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 32-28, 42-44, 73-69.
ΑΕΚ: Τζέιμς 5 (1), Γκριν 17 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Χάρις 20 (7/17 σουτ, 1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 4 (0/5 τρίποντα), Μαυροειδής 2, Ελόνου 12 (14 ριμπάουντ), Ξανθόπουλος (0/4 σουτ), Σάκοτα 9 (1), Μπάρλοου 4 (5 ριμπάουντ), Μωραΐτης, Σι.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντένμον 5 (1), Γκιστ 6 (5 ριμπάουντ), Βουγιούκας 9 (12 ριμπάουντ), Λοτζέσκι 11 (1), Καλάθης 10 (2/6 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 9 ασίστ), Σίνγκλετον 5 (1/4 σουτ, 11 ριμπάουντ), Ρίβερς 9 (1/6 τρίποντα), Παππάς 14 (1), Λεκαβίτσιους (0/6 σουτ), Αντετοκούνμπο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις