Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ικανοποιημένος ο Γκαρσία, στην έλλειψη δυνάμεων στάθηκε ο Χιμένεθ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ικανοποιημένος ο Γκαρσία, στην έλλειψη δυνάμεων στάθηκε ο Χιμένεθ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ με 2-1 στο ΟΑΚΑ και βρέθηκε μόνος δεύτερος στη βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague, με τον Πάμπλο Γκαρσία να είναι ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας, μοιράζοντας συγχαρητήρια.

Όσα δήλωσε ο Ουρουγουανός τεχνικός στην κάμερα της Nova:

Για το αν το ματς εξελίχθηκε όπως το περίμενε: «Ναι, νομίζω ότι το πλάνο του παιχνιδιού βγήκε αρκετά καλά. Πράγματι έχουμε αγωνιστεί αρκετές φορές με αυτό τον αντίπαλο. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές, όχι μόνο σε αυτούς που έπαιξαν σήμερα, αλλά σε όλους του ρόστερ. Με αυτούς θα πάμε μέχρι τέλους».

Για τις απολύτως πετυχημένες αλλαγές με τους Ουάρντα και Τσιγγάρα στο ημίχρονο: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι διαθέσιμοι για να αγωνιστούν. Οι δύο ποδοσφαιριστές που βγήκανε στο ημίχρονο έκαναν πολύ καλή δουλειά, απλώς θέλαμε να φρεσκάρουμε την επιθετική μας λειτουργία και να εκμεταλλευτούμε τους χώρους που θα βρίσκαμε στην αντίπαλη άμυνα. Οι ποδοσφαιριστές είναι καταπονημένοι από το πρόγραμμα και γι’ αυτό πρέπει όλοι να είναι έτομοι. Κάποιες φορές οι αλλαγές βγαίνουν και κάποιες άλλες όχι».

Για το αν αυτή ήταν μια νίκη χαρακτήρα: «Σε όλα τα τελευταία παιχνίδια έχουμε δείξει τον χαρακτήρα της ομάδας. Ουσιαστικά τον τελευταίο μήνα παίζουμε μόνο ντέρμπι. Την Κυριακή έχουμε άλλο ένα ντέρμπι (σ.σ με τον Άρη), οπότε πρέπει να ξεκουραστούμε και να είμαστε έτοιμοι».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, στάθηκε στην έλλειψη δυνάμεων των παικτών του.

Αναλυτικά, ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στα κανάλια Novasports για:

-το ντέρμπι: «Όσο έχουμε δυνάμεις δεν είμαστε κατώτεροι από κανέναν. Όσο πιέζουμε πολύ ψηλά, δημιουργούμε ευκαιρίες, τις οποίες δεν μπορούμε να μετατρέψουμε σε γκολ. Το μόνο που χρειάστηκε ο αντίπαλος ήταν τρία λεπτά για να πετύχει δύο γκολ».

-το τι φταίει για την κακή εκκίνηση της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, την οποία έχει παρουσιάσει και σε προηγούμενα ματς: «Η ομάδα πιέζει ψηλά, όσο έχει δυνάμεις. Όταν σταματήσει να έχει δεν μπορεί να το κάνει. Τελειώνουν οι δυνάμεις μας, τελειώνει και η πίεση. Γνωρίζαμε ότι η ομάδα δεν μπορεί να αντέξει και στα 90 λεπτά με τον ίδιο ρυθμό. Είχαμε έτοιμο τον Σιμάνσκι να μπει. Αλλά πριν προλάβει να μπει, ο ΠΑΟΚ έβαλε τα δύο γκολ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις