Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ο Αραούχο “έβαψε” κίτρινο το ντέρμπι!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

– Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι “Δικεφάλων” της 24ης αγωνιστικής της Superleague
– Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επικράτησε εντός έδρας του ΠΑΟΚ με 3-0, παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο
– Η Ένωση ανέβηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, ούσα πλέον στο -3 από τον ΠΑΟΚ και στο -2 από τον Παναθηναϊκό
– Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Αραούχο. Ο “μάγος” της ΑΕΚ σκόραρε δύο γκολ, ενώ κέρδισε και την κόκκινη κάρτα του Μαλεζά

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη στο χειμερινό μετεγγραφικό παζάρι, προκειμένου να ενισχυθεί στη γραμμή κρούσης της με έναν παίκτη από το πάνω ράφι. Το όνομα αυτού Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός μάγος έχει φροντίσει να δικαιώσει τις προσδοκίες όλων στο “κιτρινόμαυρο” στρατόπεδο, βάζοντας φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Με ηγέτη και σκόρερ τον Σέρχιο Αραούχο, η ΑΕΚ επικράτησε εντός έδρας του ΠΑΟΚ με 3-0, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Superleague. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έπαιξε κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 53′ λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μαλεζά κι έφτασε άνετα στην τελική επικράτηση.

Το σκορ θα μπορούσε, μάλιστα, να ήταν μεγαλύτερο, αν ο Γλύκος δεν κατέβαζε… ρολά, σταματώντας ουκ ολίγες φορές τους παίκτες της Ένωσης. Το παιχνίδι στράβωσε για τον ΠΑΟΚ από τα πρώτα δευτερόλεπτα, όταν και η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, με τον Βλάνταν Ίβιτς να αναγκάζεται να κάνει την πρώτη του αλλαγή μόλις στο 15′, λόγω του τραυματισμού του Κάμπος.

Ο Αραούχο “ζωγράφισε” δύο φορές, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Αραβίδης, ο οποίος ευτύχησε να κάνει το 3-0 στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Η ΑΕΚ έφτασε τους 40 βαθμούς και μπήκε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, ανεβαίνοντας πάνω από τη ζώνη των πλέι οφ, μιας κι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα της Ξάνθης από την Κέρκυρα.

Ο αγώνας:

Ο Αραούχο με εκπληκτική ντρίπλα απέφυγε έναν αμυντικό και με σουτ στην απέναντι γωνία έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ. Ο ορισμός του “γκολ από τα αποδυτήρια” καθώς το χρονόμετρο έδεχνε το 49ο δευτερόλεπτο!

Με σύστημα 4-3-3 και τον Αϊντάρεβιτς δίπλα στους Γιόχανσον, Σιμόες, η Ενωση κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο κέντρο και αυτό της έδωσε τη δυνατότητα να ελέγχει το ματς. Ο Αϊντάρεβιτς απώλεσε κλασική ευκαιρία στο 27΄ όταν από κάθετη του Βάργκας βρέθηκε απέναντι στον Γλύκο, προσπάθησε να περάσει τη μπάλα από πάνω του, αλλά μέτρησε η εμπειρία του αρχηγού του ΠΑΟΚ, ο οποίος στο αμέσως επόμενο λεπτό πραγματοποίησε τρομερή απόκρουση σε «κεραυνό» του Σιμόες από απόσταση 25 μέτρων.

Οι Θεσσαλονικείς αφυπνίστηκαν στο τέλος του ημιχρόνου χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις. Αρχικά με τον Κρέσπο να πλασάρει τον Μπάρκα, αλλά τον Γκάλο με εξαιρετικό τάκλιν να απομακρύνει. Από το κόρνερ που προέκυψε, ο Μάτος βρήκε χώρο για μια εξ επαφής κεφαλιά, αλλά ο Μπάρκας πολύ σωστά τοποθετημένος απομάκρυνε και κράτησε το “μηδέν”.

Στο 53΄, κι αφού προηγήθηκε απίστευτη διπλή ευκαιρία απο Μάνταλο και Αραούχο (50΄), ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να συνεχίσει με παίκτη λιγότερο. Ο Μαλεζάς σε μια εντελώς αδικαιολόγητη ενέργεια, “μάζεψε” με το χέρι τη μπάλα και είδε τη δεύτερη κίτρινη. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, κατάφεραν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες , μέχρι που το πήρε… προσωπικά ο Σέρχιο Αραούχο.

Στο 86΄ ο Αργεντινός με εκπληκτικό μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και άκουσε περίπου 10.000 κιτρινόμαυρους στο ΟΑΚΑ να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του.

 

Λίγο αργότερα αποθεώθηκε όταν άφησε τη θέση του στον Αραβίδη, ο οποίος επέστρεψε μετά από τρεις μήνες και στο 90+1΄ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάχοβ, Ουάρντα (55΄ Λέοβατς), Κάμπος (15΄λ.τρ. Μπίσεσβαρ), Ενρίκε (87΄ Μυστακίδης), Πρίγιοβιτς.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Γκάλο, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (63΄ Μπακασέτας), Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (78΄ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο (88΄ Αραβίδης).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε