Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

ΑΕΚ – Βόλφσμπουργκ: Η Ένωση “χόρεψε” τους “λύκους” και επέστρεψε στους ομίλους με μυθική ανατροπή (video)

ΑΕΚ – Βόλφσμπουργκ: Η Ένωση “χόρεψε” τους “λύκους” και επέστρεψε στους ομίλους με μυθική ανατροπή (video)

Η ΑΕΚ μετά από δύο χρονιά θα βρεθεί ξανά σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης καθώς με ήρωας τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, πέτυχε ολική ανατροπή κόντρα στη Βόλφσμπουργκ στο ΟΑΚΑ παίρνοντας τη νίκη-πρόκριση στις καθυστερήσεις του ματς.

Στους ομίλους του Europa League προκρίθηκε η ΑΕΚ που σε ένα ματς-Θρίλερ νίκησε με 2-1 τη Βόλφσμπουργκ στο ΟΑΚΑ, με τα απίθανα τέρματα των Σιμόες (65′) και Ανσαριφάρντ (90’+4′) να ανατρέπουν το 0-1 που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο με γκολ του Μεχμέντι (45’+1′) και ενώ ήδη είχε αστοχήσει σε πέναλτι ο Μάνταλος στο 0-0.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης ΕΔΩ

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά το ματς παίρνοντας από την αρχή την πρωτοβουλία και απειλώντας για πρώτη φορά στο 4ο λεπτό, όταν ο Ολιβέιρα συνεργάστηκε με τον Κρίστισιτς, αλλά βρήκε… αέρα στην προσπάθειά του να σουτάρει μέσα από την περιοχή. Οι Γερμανοί απάντησαν στο 9ο λεπτό με τον Οτάβιο να κλέβει τη μπάλα από τον Γκαρσία εντός περιοχής της ΑΕΚ, αλλά ο Τσιντώτας είπε “όχι” στο τετ-α-τετ και κράτησε όρθια την Ένωση.

Στο 18ο λεπτό όμως ο Μάνταλος βρήκε πανέξυπνα τον Κρίστιτσιτς μέσα στην περιοχή και αυτός ανατράπηκε από τον Σλάγκερ, με τον Πορτογάλο ρέφερι Ντίαζ να καταλογίζει αμέσως πέναλτι υπέρ της Ένωσης. Ο Μάνταλος ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Πέρβαν έπεσε σωστά και απέκρουσε την εκτέλεση του αρχηγού της ΑΕΚ, κρατώντας το μηδέν.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο ρυθμός του ματς έπεσε, με την ΑΕΚ να ζητά άλλο ένα πέναλτι σε σπρώξιμο στον Σάκχοφ εντός περιοχή στο 23′. αλλά το διαιτητή να δείχνει “παίζεται”, ενώ οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε “μάχες” στο κέντρο του γηπέδου.

Τη στιγμή όμως που το ημίχρονο έδειχνε πως θα λήξει χωρίς σκορ, ο Μπρέκαλε βρήκε τον Μεχμέντι ακάλυπτο μέσα στην περιοχή και αυτός με πλασέ στην κίνηση κάνει το 1-0 για την Βόλφσμπουργκ ακριβώς με την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου “παγώνοντας” τους γηπεδούχους.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ βγήκε αμέσως στην επίθεση με στόχο την ισοφάριση, αλλά παρά το γεγονός ότι έλεγχε το ματς τα… χάλαγε στην τελική πάσα, ενώ στο 60′ παραλίγο να βρεθεί με δύο τέρματα πίσω στο σκορ, αλλά ο Τσιντώτας δεν ξεγελάστηκε από το σουτ του Μπρέκαλε που κόντραρε στον Τσιγκρίνσκι και έδιωξε σε κόρνερ.

Η υπεροχή της ΑΕΚ που μεταφραζόταν μόνο σε καλές προϋποθέσεις που είχαν σπαταληθεί, έμελλε να καρποφορήσει στο 65′, όταν ο Σιμόες στάθηκε στα 30 μέτρα απόσταση από το τέρμα και εκτέλεσε με ένα φοβερό κεραυνό τον Πέρβαν ισοφαρίζοντας σε 1-1.  

Η εξέλιξη αυτή έδωσε… φτερά στους παίκτες των “κιτρινόμαυρων”, οι οποίοι περιόρισαν τη Βόλφσμπουργκ σε παθητικό ρόλο, αλλά με τη μεγάλη ευκαιρία να μην υπάρχει, το ματς έδειχνε πως θα οδηγηθεί στην παράταση.

Όλα αυτά μέχρι το 4ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, που είχε περάσει στο ματς λίγο νωρίτερα στη θέση του Νέλσον Ολιβέιρα, ξεχύθηκε μόνος του στην αντεπίθεση, έμεινε όρθιος παρά το μαρκάρισμα που δέχθηκε, μπήκε στην περιοχή και με συρτό σουτ έκανε το 2-1 και έριξε στο καναβάτσο τους Γερμανούς, με το σφύριγμα της λήξης να έρχεται ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα.

Η ΑΕΚ πήρε έτσι την πρόκριση στους ομίλους του Europa League επιστρέφοντας σε ομίλους για πρώτη φορά μετά το 2018, ενώ παράλληλα χάρισε και πολύτιμους βαθμούς στη χώρα μας στην κατάταξη της UEFA και αύριο (2/10) θα είναι μαζί με τον ΠΑΟΚ στην κλήρωση που θα γίνει στη Νιόν.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίσνκι, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμόες, Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (62΄ Λιβάγια), Γκαρσία (81΄ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (87΄ Ανσαριφάρντ)

Βόλφσμπουργκ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Πέρβαν, Λακρουά, Γκιλαβογκί, Ρουσιγιόν, Πάολο Οτάβιο, Σλάγκερ (60΄ Γκέρχαρντ), Άρνολντ, Στέφεν, Μεχμέντι, Μπρέκαλο (79΄ Μπιάλεκ), Βέγκχορστ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις