Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Αέρας από… Ρίο στη Βουλή! Τίμησαν τους Ολυμπιονίκες [pics]

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Παρουσία πολιτικών αρχηγών, του Προέδρου της Βουλής και πολλών βουλευτών, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής προς τιμή των αθλητών και των μελών της εθνικής Ολυμπιακής Ομάδας. Οι Ολυμπιονίκες πήραν τον λόγο, εκφράζοντας τις σκέψεις τους για τη στήριξη του αθλητισμού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος, σύσσωμο το προεδρείο της Βουλής, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και πολλοί βουλευτές από όλα τα κόμματα εντός και εκτός της Επιτροπής έδωσαν το “παρών” στην τιμητική αυτή συνεδρίαση, ακούγοντας τις σκέψεις που διατυπώνουν οι αθλητές μας για τη στήριξη του αθλητισμού από την πολιτεία.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του υποδέθχηκε στο κοινοβούλιο με ευχές από καρδίας τους αθλητές, λέγοντας “πως επιλέξαμε σήμερα να σας ακούσουμε…”. Συγχαρητήρια τους είπε «για τα αποτελέσματα που είχατε αλλά και για το ήθος που προβάλατε σε διεθνή θέαση. Είστε άξιοι πρεσβευτές της χώρας και ενισχύεται το Ολυμπιακό πνεύμα με τις πολλές αναιρέσεις που έχει αυτό σήμερα, όπως η χρήση αναβολικών. Μας τιμάτε και τιμήσατε την χώρα που αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έχουμε επίγνωση των δυσχερειών μέσα στις οποίες προετοιμαστήκατε, δυσχέρειες που δεν είναι διαφορετικές από τις συνθήκες που υπάρχουν και βιώνουν οι πολίτες αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης» και επεσήμανε ότι «η συμβολή σας στην διαμόρφωση αυτού του υποδείγματος είναι σημαντική για τη νεολαία προκειμένου να προσεγγίσει το αθλητισμό και το συλλογικό πλέγμα. Η σημερινή σας παρουσία με όσα θα πείτε είναι σημαντική για τις αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν για τη στήριξη του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα. Και είναι ένα βαθύ ερέθισμα για να αγαπήσουν οι νέοι τον αθλητισμό αλλά και οι υπόλοιποι να ενθαρρύνουν την προσπάθειά σας μέσα στα γήπεδα και τα στάδια. Έναν αθλητισμό χωρίς βία, αναβολικά, παραγοντίστικες λογικές…»

Η χρυσή ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη,που πήρε πρώτη τον λόγο, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές της περιφέρειας με τους λιγότερους αθλητικούς χώρους που έχουν την διάθεσή τους. «Η δική μου – είπε- περίπτωση με το σκοπευτήριο μπορεί να έγινε γνωστή μετά την κατάκτηση των δύο μεταλλίων, όμως δεν είναι η μόνη». Η επένδυση στο αθλητισμό σημείωσε «είναι μια επένδυση που θα αποδώσει… Μου είναι απόλυτα κατανοητή η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά θα πρέπει με την βοήθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας να φέρουμε τα νέα παιδιά στον αθλητισμό. Δεν θα ήθελα να ερμηνεύσετε αυτή την παρατήρησή μου ως μομφή ή ως παράπονο αλλά ως μια πρόσκληση για τα νέα παιδιά».

Ο Σπύρος Γιαννιώτης και αυτός από την πλευρά μίλησε για τις δυσκολίες άθλησης που έχουν τα παιδιά στην Περιφέρεια. Τα στάδια και τα γυμναστήρια πρέπει να μένουν όλα ανοικτά για τα παιδιά, τους νέους και για όλες τις ηλικίες. Επισήμανε τη μεγάλη συμβολή του σχολικού αθλητισμού ενώ ζήτησε την επαναλειτουργία των αθλητικών σχολείων και το δικαίωμα που είχαν οι αθλητές με διακρίσεις να πριμοδοτούνται με μόρια για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Στο ίδιο μήκος των παρατηρήσεων και οι επισημάνσεις των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καλιαλή. αλλά και όλων των υπολοίπων αθλητών, προπονητών, παραγόντων και μελών της αποστολής που μίλησαν και ζήτησαν την συμπαράσταση της πολιτείας σε όλους τους αθλητές. Μετά τις σύντομες τοποθετήσεις των αθλητών και μελών της εθνικής μας αποστολής, η συνεδρίαση έκλεισε με την απονομή μιας αναμνηστικής πλακέτας σε όλα τα μέλη της ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε