Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Αγια Πετρούπολη: Αλλο ένα πλήγμα στο Mundial 2018

Αγια Πετρούπολη: Αλλο ένα πλήγμα στο Mundial 2018

Ο τρόμος… κόβει βόλτες στην Ευρώπη και έχει αδυναμία στις μεγαλουπόλεις. Η Αγια Πετρούπολη της Ρωσίας εντάχθηκε κι αυτή στο “σκοτεινό” χάρτη. Επισήμως, δεν έχει ανακοινωθεί ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά οι ρωσικές αρχές αναφέρουν όλες οι άλλες εκδοχές έχουν αποκλειστεί. Η πρώτη σκέψη άλλωστε ήταν αυτή.

 

 

 

Η Ρωσία αν και πολύ διαφορετική χώρα από τη Γαλλία σε αυτή την περίπτωση έχουν ένα επιπλέον κοινό. Οταν “πάγωσε” η υφήλιος στο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, οι Γάλλοι ήταν στην τελική ευθεία για τη διοργάνωση του Euro 2016. Oι Ρώσοι ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν το Μουντιάλ και ένα από τα γήπεδα της διοργάνωσης βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη.

Αμέσως, έγινε η πρώτη σύγκριση των δύο περιπτώσεων και η σκέψη στο Μουντιάλ της Ρωσίας που ήδη δέχεται πολλά χτυπήματα, έως και προτάσεις για μποϊκοτάζ στη διοργάνωση, για διάφορους λόγους. Η γερμανική Βουλή συζήτησε το θέμα πρόσφατα ενοχλημένη από το γεγονός ότι “η Ρωσία δεν σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών της”. Οι Ουκρανοί που βρίσκονται στα χαρακώματα με τους Ρώσους επίσης έχουν σκεφτεί το ενδεχόμενο να λάβουν μια τέτοια απόφαση.

Ομάδα δημοσιογράφων του BBC επίσης δεν θέλει να παραστεί στη διοργάνωση έπειτα από το πανό που σήκωσαν οι οπαδοί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το κανάλι γράφοντας “Blah Blah Channel”. Το πανό είχε δύο χούλιγκανς με καλυμμένα τα πρόσωπα και ο ένας κρατούσε μαχαίρι. Αυτή η αντίδρασή τους προέκυψε λίγες ημέρες μετά το ντοκιμαντέρ του καναλιού για το ρωσικό χουλιγκανισμό.

Στο Euro 2016 έγιναν οι πρώτες συζητήσεις για την επικινδυνότητα του Μουντιάλ λόγω των Ρώσων χούλιγκανς που εμφανίστηκαν στη Γαλλία προκαλώντας διαρκώς σοβαρά επεισόδια.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε