Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Άγιαξ – ΑΕΚ: «Τελικός» πρόκρισης στο Άμστερνταμ για την Ένωση

Άγιαξ – ΑΕΚ: «Τελικός» πρόκρισης στο Άμστερνταμ για την Ένωση
Reuters

Έχοντας σημαντικές απουσίες, η ΑΕΚ αγωνίζεται στην “Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα” του Άγιαξ (22:00, Newsit.gr, COSMOTE SPORT 6), με σκοπό να πάρε το θετικό αποτέλεσμα που θα την στείλει στους “32” του Conference League.

Η ΑΕΚ κοντράρεται με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, ένα ματς που δίνει την 3η θέση στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης, που όμως “συνοδεύεται” και από “εισιτήριο” για τα νοκ-άουτ του Conference League.

Τα βαθμολογικά δεδομένα δεν παίρνουν μεγάλη ανάλυση. Η ΑΕΚ θα τερματίσει τρίτη στον όμιλό της, εάν περάσει νικηφόρα από την “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα”, ή εάν καταφέρει να πάρει την ισοπαλία κόντρα στον Άγιαξ. Ο Αίαντας βρίσκεται στο -2 από την Ένωση και θέλει ΜΟΝΟ νίκη, για να την προσπεράσει και να την αποκλείσει από την Ευρώπη. Οι δυο πρώτες θέσεις έχουν πάει σε Μαρσέιγ και Μπράιτον.

Η ΑΕΚ προέρχεται από την ήττα (1-0) στην OPAP Arena από την Μπράιτον, ενώ ο Άγιαξ ηττήθηκε στο “σπίτι” της Μαρσέιγ, με το εκπληκτικό 4-3, σε ένα ματς που η ομάδα του Τζν Φαν’τ Σιπ έδειξε σημάδια αγωνιστικής προόδου.

Περίπου 3.000 φίλους της θα έχει η ΑΕΚ στις εξέδρες, με τον Άγιαξ να έχει ανακοινώσει sold out. Υπενθυμίζεται ότι το παιχνίδι της OPAP Arena είχε ολοκληρωθεί ισόπαλο (1-1).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει σημαντικές απουσίες. Δεν υπολογίζονται ο τιμωρημένος Γκατσίνοβιτς, ο τραυματίας Στάνκοβιτς, ο Αραούχο που παραμένει εκτός προληπτικά, καθώς και οι Πινέδα και Πόνσε που έμειναν στην Αθήνα -την τελευταία στιγμή- με προβλήματα τραυματισμών.

Ο Άγιαξ έχει δύο σημαντικές απουσίες, τον τιμωρημένο Μπεργκχάους και τον τραυματία Μπρεγκβάιν. Ο Μπρόμπει δινόταν αμφίβολος, αλλά τελικά είναι ετοιμοπόλεμος, όπως τόνισε και ο Φαν’ τ Σιπ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Άγιαξ (Τζον Φαν’ τ Σχιπ): Ραμάι – Ρενς, Σούταλο, Χάτο – Γκααεΐ, Ταχίροβιτς, Χλίνσον, Τέιλορ, Σόσα – Φορμπς, Μπρόμπεϊ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Άμραμπατ, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Τσούμπερ – Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλος.

Διαιτητής: Γκρεγκ Πόουσον (Αγγλία)

Α’ Βοηθός: Σίμον Μπένετ (Αγγλία)

Β’ Βοηθός: Λι Μπετς (Αγγλία)

4ος διαιτητής: Ντάρεν Ίνγκλαντ (Αγγλία)

VAR: Φενταγί Σαν (Ελβετία)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις