Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αγώνισμα επιστρέφει μετά από 100 χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες! (video)

Αγώνισμα επιστρέφει μετά από 100 χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες! (video)

100 χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (1924), ο δρόμος σε ανώμαλο έδαφος θα εμφανιστεί και πάλι στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού που θα γίνει στην “Πόλη του φωτός” το 2024.

Ο δρόμος σε ανώμαλο έδαφος επιστρέφει μετά από 100 χρόνια απουσίας στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, έπειτα από σχετική απόφαση του Συμβουλίου της World Athletics.

Το αγώνισμα του ανωμάλου δρόμου, που προτάθηκε να συμπεριληφθεί στους Ολυμπιακούς από το 2024 στο Παρίσι, είχε διεξαχθεί για τελευταία φορά (όχι με την ίδια βέβαια μορφή) το 1924 και πάλι στη γαλλική πρωτεύουσα.

Αυτή τη φορά ο ανώμαλος δρόμος θα διεξαχθεί ως σκυταλοδρομία με μεικτές ομάδες ανδρών – γυναικών από 15 χώρες. Κάθε ομάδα θα αποτελείται από δύο άνδρες και δύο γυναίκες που θα τρέξουν ο καθένας δύο γύρους των 2,5 χλμ, παραδίδοντας τη σκυτάλη άνδρας σε γυναίκα ή το αντίθετο.

Ο πρόεδρος της World Athletics, Σεμπάστιαν Κόε, δήλωσε ενθουσιασμένος με την προοπτική της επιστροφής του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς, 100 χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή του στους Αγώνες του Παρισιού του 1924.

«Η αγάπη μου για τον αθλητισμό ξεκίνησε με τον ανώμαλο δρόμο. Θα ήταν εξαιρετικά συμβολικό γι’ αυτό το υπέροχο αγώνισμα να επιστρέψει στη μεγάλη αυτή διοργάνωση μετά από έναν αιώνα, και μια νέα γενιά δρομέων να αγαπήσει το τρέξιμο εκτός πίστας» είπε ο Κόε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις