Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Άγριο “κράξιμο” του Ρόουζ στον Μπόρις Τζόνσον – “Η υγεία του έθνους προέχει του ηθικού”

Άγριο “κράξιμο” του Ρόουζ στον Μπόρις Τζόνσον – “Η υγεία του έθνους προέχει του ηθικού”

Η Premier League μπορεί να βρίσκεται μία… ανάσα πριν την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ακόμα κια αν δεν έχει οριστεί ακριβώς που και πως θα διεξαχθούν τα ματς, αλλά δεν φαίνεται να συμφωνούν όλοι οι παίκτες με την επιστροφή στα γήπεδα, με τον Ντάνι Ρόουζ της Τότεναμ, να επιτίθεται σήμερα (12/5) στον πρωθυπουργό της χώρας που την επιτρέπει.

Αυξάνονται καθημερινά οι ποδοσφαιριστές που εκφράζουν ζωηρές επιφυλάξεις για το λεγόμενο “Project Restart”, το σχέδιο επανέναρξης της Premier League. Σήμερα σειρά πήρε ο διεθνής Άγγλος αμυντικός, Ντάνι Ρόουζ, ο οποίος αγωνίζεται στη Νιούκαστλ, ως δανεικός από την Τότεναμ, και με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, που ισχυρίστηκε πως η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα ανυψώσει το ηθικό των Βρετανών, έγραψε σε ανάρτησή του στα social media.

“Δεν δίνω μια για το ηθικό του έθνους, φίλε, είναι οι ζωές τους σε κίνδυνο. Δεν θα έπρεπε να γίνεται καμία κουβέντα για επιστροφή (στο ποδόσφαιρο), τουλάχιστον μέχρι οι σχετικοί αριθμοί να πέσουν αρκετά”.

Τις προηγούμενες ημέρες, αντιρρήσεις για την επανεκκίνηση του αγγλικού πρωταθλήματος έχουν εκφράσει ανοιχτά, μεταξύ άλλων, ο “Κουν” Αγουέρο και ο Ραχίμ Στέρλινγκ της Μάντσεστερ Σίτι. Παράλληλα, η Ενωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA) μεταφέρει τις ανησυχίες που εκφράζουν αρκετά μέλη της, ιδιαίτερα παίκτες που έχουν χρόνια προβλήματα υγείας (π.χ. άσθμα) ή προέρχονται από φυλετικές μειονότητες, όπου ο κορονοϊός έχει προκαλέσει μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρνητικός στο ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνων στο Λονδίνο, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, εμφανίζεται και ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, Σαντίκ Καν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις