Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – ΠΑΟΚ 1-2: Διπλό πρωτιάς στο Conference League

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – ΠΑΟΚ 1-2: Διπλό πρωτιάς στο Conference League
Eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με τους «ασπρόμαυρους» να κλειδώνουν την πρώτη θέση στον όμιλο τους στο Conference League. Κεντζιόρα και Ζίβκοβιτς τα γκολ της νίκης για την ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου που έδειξε χαρακτήρα σε όλο τον αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε πως πρόκειται για μια ομάδα που δεν καταλαβαίνει από έδρες και αντιπάλους, με τους «ασπρόμαυρους» πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, να κερδίζουν την Άιντραχτ στην Γερμανία και να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στον όμιλο τους στο Conference League.

Το παιχνίδι

Η Άιντραχτ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τους Γερμανούς να θέλουν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ.

Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ με κορυφαίο τον Ντόμινικ Κοτάρσκι κράτησε το μηδέν, με τους παίκτες του Ρασβάν Λουτσέσκου να έχουν από την πλευρά τους ορισμένες ευκαιρίες.

Η κορυφαία ήταν στο 21ο λεπτό όταν ο Κουλιεράκης έκανε το πλασέ με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι του Κέβιν Τραπ, ωστόσο στην αρχή της φάσης υπήρξε οφσάιντ, με αποτέλεσμα και γκολ να σημειωνόταν, να μην μετρούσε ποτέ.

Από την πλευρά της η Άιντραχτ, έχοντας εκπληκτική συμπαράσταση από τον κόσμο που κατέκλεισε τις κερκίδες του «Deutsche Bank Park» συνέχισε να έχει τα ηνία του αγώνα, με τους Γερμανούς ωστόσο να αδυνατούν να πετύχουν γκολ.

Με αυτό τον τρόπο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το αποτέλεσμα του ημιχρόνου να είναι 0-0.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και μάλιστα ο Κεντζιόρα στο 55ο λεπτό έκανε το 0-1, έπειτα από την αδράνεια στην άμυνα των Γερμανών.

Ο Πολωνός αμυντικός σε μια φάση διαρκείας επωφελήθηκε από τις κόντρες και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τραπ για να «ανοίξει» το σκορ στην αναμέτρηση.

Παρόλα αυτά τα πανηγύρια των παικτών του Ρασβάν Λουτσέσκου δεν κράτησαν πολύ, καθώς τρία λεπτά αργότερα ο Μαρμούς με κεφαλιά κέρδισε τον Κοτάρσκι για πρώτη φορά στο παιχνίδι, φέρνοντας τον αγώνα στα ίσα.

Μάλιστα στο 60΄ οι γηπεδούχοι σκόραραν ξανά, ωστόσο το γκολ του Λάρσον ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με το 1-1 να παραμένει.

H Άιντραχτ μπορεί να πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, ωστόσο ο ΠΑΟΚ με μπροστάρη τον εξαιρετικό Κωνσταντέλια που πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι κατάφερε να κάνει το 1-2.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας μέσος στο 73΄ έστρωσε την μπάλα στον Μπράντον Τόμας, με τον τελευταίο να κάνει το δυνατό σουτ, στο οποίο ο Τραπ είχε απάντηση. Ωστόσο σε αυτό το σημείωσε καραδοκούσε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Άιντραχτ για να βάλει τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ.

Όπως είναι λογικό η συγκεκριμένη εξέλιξη έφερε πανζουρλισμό στον πάγκο των φιλοξενούμενων, οι οποίοι πανηγύρισαν το γκολ του Ζίβκοβιτς έξαλα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Άιντραχτ προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν επέτρεψαν στους παίκτες των Γερμανών να μπουν στην περιοχή τους και με μια τεράστια εμφάνιση κατάφεραν να διατηρήσουν το υπέρ τους 2-1 μέχρι το τέλος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να πάρει μια σπουδαία νίκη στην Γερμανία και να καταλάβει την 1η θέση στον όμιλο του στο Conference League. 

Κάπως έτσι το τελευταίο παιχνίδι των «ασπρόμαυρων» απέναντι στην Ελσίνκι στην Θεσσαλονίκη δεν έχει καμία σημασία, αφού με 13 βαθμούς έχουν εξασφαλίσει την 1η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν δεύτερη νίκη του ΠΑΟΚ ενάντια στην Άιντραχτ, με την ομάδα του Λουτσέσκου να επικρατεί και πάλι με το ίδιο σκορ.

Οι συνθέσεις

Άιντραχτ: Τραπ, Πάτσο, Σμόλτσιτς, Τούτα (Μπούτα 74’), Ενκουνκού, Εμπιμπέ (Φέρι 86’), Λάρσον, Σκίρι (Γιάκιτς 54’), Γκέτσε (Αάρανσον 75’), Τσάιμπι, Μάρμους.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια (Εκόνγκ 79’), Οζντόεφ (Σβαμπ 79’), Μεϊτέ, Τάισον (Ντεσπόντοφ 83’), Μουργκ (Κωνσταντέλιας 66’), Αντρίγια, Σαμάτα (Τόμας 66’).

 

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις