Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Αϊντχόφεν – Ντόρτμουντ 1-1 για τους «16» του Champions League

Αϊντχόφεν – Ντόρτμουντ 1-1 για τους «16» του Champions League
Reuters

Η Αϊντχόφεν είχε καλύτερη παρουσία στο ματς με την Ντόρτμουντ, αλλά οι Βεστφαλοί έφυγαν από την Ολλανδία με την ισοπαλία (1-1) κι έτσι η πρόκριση στους “8” του Champions League θα κριθεί στη ρεβάνς της Γερμανίας,.

Η Αϊντχόφεν είχε το… πάνω χέρι για αρκετά λεπτά στο πρώτο ημίχρονο και στο 16′ έχασε την πρώτη της σημαντική ευκαιρία στα καρέ της Ντόρτμουντ. Ο Τίλμαν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μάιερ μετά από πάσα του Ντε Γιονγκ, αλλά σούταρε με δύναμη δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η Ντόρτμουντ φαίνεται πως “ξύπνησε” στη συνέχεια και ανέλαβε επιθετικές πρωτοβουλίες και στο 23′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Μάλεν (πρώην παίκτης των γηπεδούχων) νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο και τον τερματοφύλακα Μπενίτες και έκανε το 0-1.

Η Αϊντχόφεν βγήκε στην επίθεση στη συνέχεια, έκλεισε τους Γερμανούς στην άμυνά τους, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ, χάνοντας τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν.

Η συνέχεια ανήκε στην Αϊντχόφεν, που πίεσε να φτάσει στην ισοφάριση, χάνοντας ευκαιρίες για να το πετύχει. Στο 81′ ο Ντεστ “άδειασε” τον Ρίερσον, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Μάιερ το “έβγαλε”. Οι γηπεδούχοι έχασαν κι άλλες ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο γκολ της νίκης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις