Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Aιώνιο ντέρμπι: Έρχεται φέρνοντας… αναμνήσεις

Aιώνιο ντέρμπι: Έρχεται φέρνοντας… αναμνήσεις

Την Κυριακή το βράδυ, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο γήπεδο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, εκεί όπου ο πρωταθλητής Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, στην αναμέτρηση που χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο αγώνας της χρονιάς. Καθώς το αιώνιο ντέρμπι πλησιάζει, οι παίκτες προετοιμάζονται σε έντονους ρυθμούς και οι φίλαθλοι ανυπομονούν για την ποδοσφαιρική παράσταση που θα δώσουν οι δύο ομάδες στο χορτάρι του Φαληρικού γηπέδου.

Οι κορυφαίες αναμνήσεις των ομάδων

Αναμφίβολα, το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” έχει προσφέρει αξέχαστες στιγμές και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την ματαίωση του κυπέλλου, φιλοδοξεί να τελειώσει την σεζόν με τον ιδανικότερο τρόπο, επικρατώντας του αιώνιου αντίπαλου του. Είναι αξιοσημείωτο πως τα τελευταία 15 χρόνια, η μεγαλύτερη νίκη των ερυθρόλευκων επί του Παναθηναϊκού σημειώθηκε στην αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος το 2008, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει την ομάδα του Πειραιά νικήτρια με 4-0.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός, ύστερα από την πειστική του εμφάνιση κόντρα στον Ατρόμητο, προετοιμάζεται πυρετωδώς για την αναμέτρηση του Φαλήρου. Αναμφίβολα, οι πράσινοι στοχεύουν να επεκτείνουν το νικηφόρο σερί τους στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, παίρνοντας την πρώτη τους νίκη σε ντέρμπι την φετινή σεζόν. Εξάλλου, οι πράσινοι έχουν τον τρόπο να αποδράσουν από το Φαληρικό γήπεδο με τους 3 βαθμούς της νίκης, όπως ακριβώς απέδειξε και η προ-διετίας εμφάνισή τους στο “Καραϊσκάκης”, στην οποία και επικράτησαν των ερυθρόλευκων με 0-3.

Το αιώνιο ντέρμπι πλησιάζει. Το “Καραϊσκάκης” προετοιμάζεται ώστε να υποδεχθεί την αναμέτρηση της χρονιάς, και στα δύο στρατόπεδα, παίκτες και προπονητικά τιμ σχεδιάζουν τα τελευταία πλάνα τους, με στόχο την επικράτηση επί του αιώνιου αντιπάλου τους. Θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του επί του Παναθηναϊκού ή θα καταφέρουν οι πράσινοι να “σπάσουν” την κατάρα των ντέρμπι και πάρουν την πολυπόθητη νίκη; Οι απαντήσεις στο χορτάρι του “Καραϊσκάκης”, την Κυριακή το βράδυ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε