Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Αξέχαστη κούπα! Όταν η ΑΕΚ έγινε “βασίλισσα” της Ευρώπης [vids]

ΦΩΤΟ facebook.com/aekbasketballclub/
ΦΩΤΟ facebook.com/aekbasketballclub/

Ένας θρίαμβος του ελληνικού αθλητισμού σε ένα κατάμεστο Καλλιμάρμαρο. Πριν από 49 χρόνια η μπασκετική ΑΕΚ μας έκανε όλους υπερήφανους, κατακτώντας την κορυφή της Ευρώπης.

Η σημερινή ημερομηνία είναι ταυτισμένη με τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της μπασκετικής ΑΕΚ, που ήταν παράλληλα και η πρώτη μεγάλη επιτυχία διεθνούς απήχησης του ελληνικού μπάσκετ.

Η νίκη επί της Σλάβια Πράγας με 89-82 στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων 1968 στο Παναθηναϊκό Στάδιο έβαλε το άθλημα σε κάθε ελληνικό σπίτι αλλά και συνδέθηκε με το μεγάλο ρεκόρ της παρουσίας 80 χιλιάδων θεατών σε αγώνα μπάσκετ, επίτευγμα που έφτασε μέχρι τις σελίδες του βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες.

Με προπονητή τον Νίκο Μήλα, με βασική πεντάδα τον αείμνηστο Γιώργο Αμερικάνο και τους Ζούπα, Αμερικάνο, Λαρεντζάκη, Βασιλειάδη, Τρόντζο και πολύτιμες εφεδρείες τους Χρηστέα, Τσάβα, Πετράκη, Νεσιάδη και Δημητριάδη, η ΑΕΚ έκανε μια τεράστια για τα δεδομένα της εποχής πορεία που είχε θριαμβευτική κατάληξη την ιστορική βραδιά της 4ης Απριλίου του 1968.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε