Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Αλ Κελαϊφί: «Δεν νομίζω ότι σύλλογοι εκτός Ευρώπης θα ενταχθούν στο Champions League»

Αλ Κελαϊφί: «Δεν νομίζω ότι σύλλογοι εκτός Ευρώπης θα ενταχθούν στο Champions League»
ΑΠΕ

Η UEFA δεν σχεδιάζει να… ανοίξει το Champions League σε σύλλογο που δεν συμμετέχει στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σύμφωνα και με τον Αλ Κελαϊφί. Πάντως, μια μικρή “χαραμάδα” δείχνει να έχει αφεθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Θέση στην τελευταία φημολογία, που θέλει την Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο να εντάσσεται στο μέλλον στο UEFA Champions League, πήρε ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν και της ευρωπαϊκής ένωσης συλλόγων (ECA), Νασέρ Αλ Κελαϊφί.

«Δεν νομίζω ότι άλλοι σύλλογοι εκτός Ευρώπης θα ενταχθούν στο Champions League. Εάν υπάρξει ένα Σούπερ Καπ ή κάτι τέτοιο, γιατί όχι; Αλλά το να παίζεις στην Ευρώπη σε μια διοργάνωση, εάν δεν είσαι Ευρωπαίος, δεν νομίζω. Βέβαια, δεν ξέρω τι θα συμβεί σε λίγα χρόνια».

Παρά το κατ’ αρχήν αρνητικό πρόσημο, η τοποθέτηση του Αλ Κελαϊφί, αφήνει ελπίδες στην Pro League της Σαουδικής Αραβίας, που θέλει να εξελίξει το ποδόσφαιρό της χώρας και κάνει ομολογουμένως εντυπωσιακές κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οπως οι μετεγγραφές πολλών «αστέρων» από τα γήπεδα της Ευρώπης, αλλά και η ανάληψη του Μουντιάλ 2034. Και η φημολογία για την συμμετοχή της Αλ Νασρ στο Champions League της «γηραιάς ηπείρου» αναβίωσε εχθές (14/11) μέσα από σχετικά δημοσιεύματα, τα οποία ανέφεραν πως η Αλ Νασρ θα πρέπει να… συμμορφωθεί με τους κανόνες σχετικά με το οικονομικό fair play, ενδεχομένως να συμμετείχε στο Champions League της αγωνιστικής περιόδου 2024-25.

Σχετικές πληροφορίες, αποκάλυψε ήδη στην Σαουδική Αραβία ο δημοσιογράφος, Αλί Αλ Χάρμπι, ο οποίος επιμένει να υποστηρίζει πως η Αλ Νασρ θα συμμετάσχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η ιστοσελίδα «Goal Arabia» εξηγεί ότι αυτές οι πληροφορίες δεν είναι αληθινές, δεδομένου ότι η UEFA δεν σχεδιάζει να… ανοίξει την διοργάνωσή σε σύλλογο που δεν συμμετέχει στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Επιπλέον, προβλήματα, δημιουργεί η επιλογή της Αλ Νασρ, που είναι ένας από τους συλλόγους με τους περισσότερους ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανά την υφήλιο, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για την συγκεκριμένη επιλογή.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις