Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Άννα Κορακάκη από… χρυσό ξανά! Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ.

Άννα Κορακάκη από… χρυσό ξανά! Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ.

Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής πανηγυρίζει η Άννα Κορακάκη. Μαζί με την πρωτιά, στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ., η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο κέρδισε και το εισιτήριο για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020!

Ακόμη μια πρωτιά, ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο για την Άννα Κορακάκη. Αυτή τη φορά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής που γίνεται στην πόλη Τσανγκγουόν της Νότιας Κορέας.

Η Κορακάκη δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος. Εκεί ήταν αντίπαλος με Ολυμπιονίκες και πρωταθλήτριες κόσμου. Αλλά ήταν αποφασισμένη όχι μόνο για να κρεμάσει ακόμη ένα μετάλλιο στο λαιμό της αλλά και για να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Δεν πτοήθηκε από τη στήριξη του κοινού στην… δική τους Κιμ Μπόμι. Η Κορεάτισσα αθλήτρια αποχώρησε, αφήνοντας την Άννα Κορακάκη να παλεύει για το χρυσό με την Ζοράνα Αρούνοβιτς από τη Σερβία.

Με επίδοση 241,1, η Ελληνίδα αθλήτρια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου, με την Αρούνοβιτς να είναι δεύτερη με 239,8 και τρίτη την Κιμ Μπόμι με 218,8. Μόλις κατάλαβε ότι είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο, η Άννα Κορακάκη έβγαλε μια κραυγή… χαράς και μετά έπεσε στην αγκαλιά της Αρούνοβιτς (με την οποία τη συνδέει φιλία) για να πανηγυρίσουν μαζί.

https://twitter.com/ISSF_Shooting/status/1036843078483554304

Έτσι, η Άννα Κορακάκη κατέκτησε για πρώτη φορά το χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα σε αεροβόλο πιστόλι των 10 μ. Επόμενος στόχος το βάθρο στο σπορ πιστόλι.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις