Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Αντίθετος με Τζόκοβιτς ο Ναδάλ: “Αν πρέπει να εμβολιαστούμε, θα το κάνουμε”

Αντίθετος με Τζόκοβιτς ο Ναδάλ: “Αν πρέπει να εμβολιαστούμε, θα το κάνουμε”

Μπορεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς να εξέφρασε πρόσφατα την αντίθεση του στον υποχρεωτικό εμβολιασμό -από την ATP- για τον κορονοϊό, αλλά ο Ράφα Ναδάλ εμφανίζεται έτοιμος να συμμορφωθεί με τους κανόνες που μπορεί να τεθούν από την παγκόσμια ομοσπονδία τένις, μόλις βρεθεί εμβόλιο.

Ο κορονοϊός έχει “χτυπήσει” την αθλητική δραστηριότητα -και- στο τένις και ένα από τα θέματα που μπαίνουν στο… τραπέζι είναι το αν οι αθλητές θα πρέπει να εμβολιαστούν στο μέλλον, προκειμένου να λάβουν μέρος στο tour.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξέφρασε πρόσφατα τη δυσπιστία του για το αν θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνει κάποιο εμβόλιο για τον κορονοϊό (όταν αυτό βρεθεί). Αντίθετος σε αυτή την άποψη -όμως- είναι ο Ράφα Ναδάλ. Το Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις μίλησε στην εφημερίδα “La Voz de Galicia” και τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο θέμα.

“Δεν ξέρω. Δεν είμαι αυτός που θα αποφασίσει αν είναι υποχρεωτικό ή όχι. Ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει για τον εαυτό του, όμως αν ανήκεις σε ένα tour τότε θα πρέπει να συμμορφωθείς με τους κανόνες του. Αν το tour προϋποθέτει εμβολιασμό για να μας προστατέψει, τότε ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να εμβολιαστεί αν θέλει να συνεχίσει να παίζει τένις στο υψηλότερο επίπεδο. Κι εγώ το ίδιο. Όλοι πρέπει να το κάνουν.

Αν η ATP ή η ITF το θέσουν ως προϋπόθεση για να παίξεις τένις, πρέπει να το κάνουμε. Όπως ισχύει και με τα φάρμακα που επιτρέπεται να παίρνουμε για να συμμορφωθούμε με τους κανόνες αντι-ντόπινγκ. Το θέμα είναι να ακολουθείς τους κανόνες”. τόνισε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις