Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ε-Π-Ι-Κ-Ο-Σ ο Τσιτσιπάς στον Καναδά! “Μυθική” ανατροπή και νίκη επί του Ζβέρεβ – videos

Ε-Π-Ι-Κ-Ο-Σ ο Τσιτσιπάς στον Καναδά! “Μυθική” ανατροπή και νίκη επί του Ζβέρεβ – videos
ΦΩΤΟ twitter

Ακόμα και όταν όλα έμοιαζαν χαμένα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα παράτησε και με… μυθική ανατροπή στο τέλος, πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του κόντρα στο Νο3 του κόσμου, τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεβ, αποκλείοντάς τον με 2-1 σετ, από τη συνέχεια του Rogers Cup στον Καναδά.

Επικός Τσιτσιπάς! Ο Έλληνας τενίστας ήταν συγκλονιστικός κόντρα στον τρίτο καλύτερο τενίστα αυτή τη στιγμή στον κόσμο, Αλεξάντερ Ζβέρεβ και παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, χάνοντας 1-0 στα σετ και 5-2 στο δεύτερο σετ, κατάφερε τελικά να πανηγυρίσει τη σπουδαία νίκη με 2-1 σετ (3-6, 7-6, 6-4).

Σε ένα ανεπανάληπτο ματς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε… πολύ σκληρός για να πεθάνει και παίζοντας τρομερό τένις όταν το παιχνίδι έδειχνε να έχει κριθεί, “υπέταξε” τον κορυφαίο Γερμανό τενίστα, μετά από 2 ώρες και 27 λεπτά, παίρνοντας την απίστευτη πρόκριση για τα ημιτελικά του Rogers Cup του Καναδά.

Το παιχνίδι

Ο Ζβέρεβ ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς και πήρε εύκολα με 6-3 το πρώτο σετ, ενώ βρέθηκε μία ανάσα από τη νίκη, όταν προηγήθηκε και με 5-2 στο δεύτερο σετ. Ο Τσιτσιπάς δεν είχε πει όμως ακόμα την τελευταία του “κουβέντα” και ισοφάρισε αρχικά σε 5-5 και στη συνέχεια σε 6-6, πριν πάρει τελικά το δεύτερο σετ, στο τάι μπρέικ με 13-11.

https://twitter.com/rogerscup/status/1028006138619428864

https://twitter.com/ATPWorldTour/status/1028016137340997632

Η εξέλιξη του δευτέρου σετ αποτέλεσε σοκ για τον Γερμανό και έδωσε “φτερά” στον Έλληνα τενίστα, ο οποίος ήταν ακόμα καλύτερος στο τρίτο σετ και παρότι δέχθηκε το μπρέικ από τον Ζβέρεβ στο 5ο γκέιμ, απάντησε με δικό του μπρέικ, για να κάνει ένα ακόμα, στο τελευταίο γκέιμ και να πάρει το τρίτο σετ με 6-4.

Υπέγραψε έτσι τη μεγαλύτερη νίκη στη μέχρι τώρα καριέρα του, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Rogers Cup, όπου θα βρει μπροστά του τον Κέβιν Άντερσον, ο οποίος και είναι το Νο6 του κόσμου και Νο4 στο ταμπλό του τουρνουά.

https://twitter.com/SkySportsTennis/status/1028019928337657856

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Τσιτσιπάς είχε ήδη γράψει ιστορία με τις τρομερές εμφανίσεις στο Rogers Cup του Καναδά, αποκλείοντας δύο παίκτες από το top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, μεταξύ των οποίων και ο θρύλος του αθλήματος, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις