Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Εγκαταλείπει τις πισίνες ο σπουδαίος Αργύρης Θεοδωρόπουλος!

Θεοδωρόπουλος
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Έναν από τους τελευταίους εναπομείναντες παίκτες της “χρυσής φουρνιάς” της ελληνικής υδατοσφαίρισης, ο διεθνής περιφερειακός, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, αποφάσισε σε ηλικία 37 ετών να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Ως σταθερό στέλεχος της εθνικής ανδρών επί μία δεκαετία, ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος αγωνίστηκε σε τρία Ολυμπιακά τουρνουά (Αθήνα, Πεκίνο και Λονδίνο), ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ το 2005.

Το 2001 είχε πανηγυρίσει τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία Νέων, ενώ είχε και δύο ευρωπαϊκά μετάλλια, το 1997 με την εφήβων (χάλκινο) και το 2000 με τη Νέων (ασημένιο).

Σε σωματειακό επίπεδο, ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του από το Παλαιό Φάληρο και στη συνέχεια μεταπήδησε στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε επτά πρωταθλήματα και έξι κύπελλα Ελλάδας, ενώ συμμετείχε στο final-4 της Euroleague (νυν Champions League) το 2007.

Έπαιξε επίσης σε Χίο και Παναθηναϊκό και την τελευταία τριετία επέστρεψε στο Παλαιό Φάληρο, προκειμένου να βοηθήσει με την εμπειρία του τα νέα παιδιά της ομάδας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις