Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εκπληκτικό ισπανικό αφιέρωμα σε Τσιτσιπά! “Το μαργαριτάρι που επιβίωσε το Αιγαίο”

Εκπληκτικό ισπανικό αφιέρωμα σε Τσιτσιπά! “Το μαργαριτάρι που επιβίωσε το Αιγαίο”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει αρχίσει να “κερδίζει” τον κόσμο του τένις και μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ισπανίας, η El Pais, έκανε ολόκληρο αφιέρωμα στον Έλληνα αθλητή που βρίσκεται πια στο Νο 15 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μετά και την απίστευτη πορεία του στο 1000άρι τουρνουά του Καναδά, όπου απέκλεισε 4 παίκτες του top 10, πριν “λυγίσει” στον τελικό από το θρύλο, Ράφα Ναδάλ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει πάνω του τα “φώτα” της δημοσιότητας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικό είναι το αφιέρωμα της ισπανικής El Pais, που ξεκινάει την αναδρομή του, από ένα δυσάρεστο γεγονός για τον Έλληνα αθλητή, όταν κόντεψε να χάσει τη ζωή του στη θάλασσα και φθάνει μέχρι τις σπουδαίες νίκες του στο Rogers Cup και το απίθανο δέσιμό του με τους Έλληνες. Το αφιέρωμα έχει τίτλο “Τσιτσιπάς, το μαργαριτάρι που επιβίωσε το Αιγαίο”.

Το αφιέρωμα για τον Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε 20 ετών την Κυριακή. Αλλά θα μπορούσε να πει ότι είναι… τριών. Το 2015 σχεδόν πνίγηκε στο νησί της Κρήτης και εκεί ήταν που ξαναγεννήθηκε. «Ποτέ δεν συνειδητοποίησα ότι η θάλασσα ήταν δύσκολη. Εμείς πήγαμε  στη θάλασσα με τους φίλους, αλλά οι συνθήκες ήταν δύσκολες για κολύμπι. Ξεκίνησα την κατάποση νερού. Πνιγόμουν. Ήταν η μόνη φορά στη ζωή μου ένιωσα ότι είχα πεθάνει, ένα φρικτό συναίσθημα ότι όλα τελείωσαν εκεί», ανέφερε ο Έλληνας τενίστας και συνέχισε:

«Ο πατέρας μου, που μας κοίταξε από την ακτή, κολύμπησε σε μας και με τράβηξε σε ένα βράχο. Εκεί ήμουν σε θέση να αναπνεύσω κανονικά και στη συνέχεια σιγά-σιγά πήγαμε πίσω στην ακτή. Ένα πολύ άσχημη εμπειρία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ ». Ο Τσιτσιπάς αναγνώρισε το δραματικό αυτό γεγονός, σαν πριν και μετά στη ζωή του. «Ένιωσα ότι ο Θεός ήθελε να μου δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου». Ένα χρόνο αργότερα, το 2016, έγινε επαγγελματίας τενίστας.

“Στην Ελλάδα είναι τρελοί με τον Τσιτσιπά”

Το αφιέρωμα ασχολείται και με τη δημοτικότητα του Τσιτσιπά στην Ελλάδα, σημειώνοντας τη δική του θέση, μετά το ματς με τον Τζόκοβιτς στον Καναδά για το Rogers Cup.“Είμαι πολύ περήφανος για τον εαυτό μου και για τη χώρα μου, θα βάλω την Ελλάδα στον χάρτη του τένις, είμαι βέβαιος ότι η οικογένειά μου είναι υπερήφανη, καθώς και πολλοί άνθρωποι που με παρακολουθούν”, δήλωσε ο Έλληνας τενίστας, με το ισπανικό αφιέρωμα να εξηγεί: «Στην Ελλάδα είναι τρελοί με τον Τσιτσιπά. Οι άνθρωποι μιλούν γι ‘αυτόν στους δρόμους, σχεδόν σαν να ήταν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.Κι αυτό γιατί η καλύτερη κατάταξη που έχει πετύχει ένας Έλληνας τενίστας ήταν πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια, όταν το 2007, ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης έγινε ο 112 στον κόσμο. Ο Τσιτσιπάς δεν έχει ακόμα τίτλους ATP. Αλλά στον κόσμο του τένις ξέρουν ήδη, ότι με μόλις 20 χρόνια -ή τρία- έχει δείξει ότι είναι σε θέση να νικήσει οποιονδήποτε”.

Το δημοσίευμα της El Pais για τον Τσιτσιπά

 

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις